UTRIKES. Den judiska förbrytarstaten Israel vill nu att allt som de anser vara ”stötande material” ska bli olagligt att sprida på Facebook. Detta meddelade landets justitieminister och ministern för inrikes säkerhet under onsdagen.

Om Israel får sin vilja igenom så kommer det i framtiden att vara olagligt för människor att sprida, vad Israel anser vara, ”stötande material” på Facebook. Den nya lagen kommer att göra det straffbart att lägga upp material på Facebook som ”uppmuntrar terrorattacker, förolämpar statstjänstemän och förtalar”.

Detta meddelade den judiska statens justitieminister och minister för inrikes säkerhet på en presskonferens under onsdagen. Man menar att sociala medier bidrog till den våldsvåg mot israeler som utbröt förra året. Ministrarna har varit i kontakt med Facebook som man vill ska kunna hållas ansvarig om någon bryter mot lagen.

Frågan är om lagen enbart kommer användas i syfte att förhindra terrorattacker eller om den i första hand kommer att användas för att tysta kritiker och oppositionella.

Källa:
Israel: Förbjud ”stötande” inlägg på Facebook


  • Publicerad:
    2016-06-23 11:10