Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jimmie Åkesson och Motståndsrörelsen

Av Gästskribent, 2017-10-19
redaktionen@nordfront.se

INSÄNDARE. Invandringskritikern och den tidigare SD-toppen Kenneth Sandberg kommenterar här Jimmie Åkessons avståndstaganden till Nordiska motståndsrörelsen.

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Nedan ett axplock av allt det som uttalats och skrivits om Jimmie Åkessons inställning till NMR:

— Jag är inte rätt person att svara på det så här men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att man skulle kunna betrakta det här som en terrororganisation. En organisation som systematiskt använder våld som politisk metod. Man får ha tokiga åsikter men man får inte ägna sig åt våld.
Expressen

I dag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen och samma dag kommer även Nordiska motståndsrörelsen till Almedalen. Det är första gången det står nazister på betald plats i Almedalen. Vad tycker du om att de är här?
— Det är inte vilken organisation som helst. De har ägnat sig åt våldsdåd riktade mot politiska motståndare och offentliga institutioner. Det är klart att det är väldigt allvarligt. Det är mer eller mindre en organisation som ägnar sig åt terror. Man borde kunna gör något. Rent lagstiftningsmässigt bör man se över möjligheten att i högre grad förbjuda den typen av organisationer. Att man utnyttjar yttrandefriheten på det sätt som man gör, samtidigt som man hotar människor till livet, det känns inte bra.
Maria Holmin/SVT

Det är Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Under morgonen medverkade SD-ledaren Jimmie Åkesson i SR:s P1-morgon. Åkesson diskuterade att Nordiska motståndsrörelsen inte stoppas från att delta vid Almedalsveckan. Enligt SD-ledaren kan NMR ”klassas som en terrororganisation” och han benämner medlemmarna som ”våldsverkare”.
Calle Sandstedt/Omni

SD-ledaren Jimmie Åkesson ser nazistiska NMR som en terrororganisation.
— Det är mer terror än politik, säger han till TT
Åkesson tycker att det är ”olustigt” att NMR kan närvara under Almedalsveckan, även om den svenska demokratin tillåter att man är nazist och har extrema åsikter.
— Men här använder man politiskt våld som metod och gör man det är man i första hand terrorist och inte politiker och då ska man behandlas på ett annat sätt än andra politiska organisationer, säger SD-ledaren.
— Det tål att tänka på om man kan göra något för att hindra dem att existera, säger han.
Maria Davidsson/TT

För min del upprörs jag mest av hur angelägen Åkesson är om att – i ännu högre grad än hans konkurrenter i 7-klövern – “ta avstånd från” NMR. Hur han enbart ägnar sig åt att “bekräfta” PK-etablissemangets bild och åsikter om NMR, utan att med ett ord försöka ens antyda att det finns förklaringar till NMR:s val av metoder för att skapa opinion mot den förda invandringspolitiken.

D v s hur – i första hand – etablissemangets skrupelfria motarbetande av all opinionsbildning (inklusive partiet SD:s ansträngningar att på parlamentariskt/demokratisk och “fredlig” väg kanalisera folks missnöje) inte ger NMR andra realistiska möjligheter än att ibland demonstrera utan tillstånd, eller vägra lyda Polisens direktiv avsedda att “neutralisera” demonstrationen. Eller förhindrandet av deras flygbladsutdelning på gator och torg! Någon debattartikel skulle aldrig något PK-media publicera.

Allra minst har Jimmie Åkesson nämnt med ett ord alla de helt fredliga aktiviteter som NMR stått för: T ex att som “vuxna på stan” en del helgkvällar försöka åstadkomma trygghet för kvinnor genom att avvärja sextrakasserier och våldtäkter. På samma sätt som när de vid flera tillfällen varit på plats i utsatta bad- och simhallar för att där se till så att inte barn antastas av – icke minst – “ensamkommande flyktingbarn”.

Med andra ord: Jimmie Åkesson kunde nöjt sig med att deklarera att han inte på något sätt ansluter sig till eller delar NMR:s ideologi och politiska program, men att det dels finns förklaringar (läs: de styrandes vansinnespolitik och obstruerande av varje opposition mot den), dels att NMR:s syfte faktiskt är att försvara svenska folkets intressen och den svenska nationens (och Nordens) överlevnad.

Detta till skillnad från Jimmie Åkessons ambitioner och strategi; D v s att med “öppen svenskhets-politik” i någon mån reducera fortsatt inflöde, men i första hand ställa krav på den enskilde migranten att “ta till sig” svensk lagstiftning, svenska sedvänjor, dito kultur etc.

Ironiskt nog kan man konstatera att Morgan Johansson (han av alla!) faktiskt var mycket nära sanningen när han i flera TV-sändningar svarade följande på reporterns kommentar att SD inte var inbjuden av regeringen att diskutera hur våldsbejakande extremism ska hanteras, trots att Jimmie Åkesson sade sig vara villig att förbjuda NMR:

— Jimmie Åkessons motiv är troligtvis att han betraktar NMR som konkurrenter…

/Kenneth Sandberg

Om skribenten

Kenneth Sandberg är känd som en skånsk lokalpolitiker som företrätt såväl Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna som sitt eget parti Kommunens Väl. Sandberg har bland annat arbetat som byrådirektör vid Statens Invandrarverk i Malmö innan det framkom att han var aktiv inom den invandringskritiska gruppen Folkviljan och massinvandringen. Förutom att företräda SD i Kävlinge kommunfullmäktige kom Sandberg att bli ombudsman för partiets syddistrikt samt ledamot i partistyrelsen mellan 2003 och 2006. 2010 bröt Sandberg med Sverigedemokraterna, då han ansåg att partiets invandringspolitik blivit för liberal.

Artikeln här ovan är ursprungligen mejlad av Sandberg till ett stort antal personer, inklusive Jimmie Åkesson och alla andra framstående sverigedemokrater.


  • Publicerad:
    2017-10-19 11:15