USA. En öppet kommunistisk professor på Drexel University i Philadelphia twittrade nyligen om att det enda han ville ha till jul var folkmord på vita. Nu har hans arbetsgivare gått ut och tagit avstånd från hans åsikter som de kallar för ”djupt oroande”.

ciccariello-tweet1

Det var på julafton som den kommunistiske professorn George Ciccariello-Maher skickade iväg den kontroversiella tweeten ”All I Want for Christmas is White Genocide”. Ett budskap som många på internet blev upprörda över. Dessa iscensatte då påtryckningskampanjer mot professorn, hans kollegor samt hans arbetsgivare Drexel University i Philadelphia.

I stället för att göra en pudel förtydligade Ciccariello-Maher i stället sina antivita åsikter genom att twittra om att han tyckte det var bra när de vita på Haiti massakrerades under den antikoloniala revolutionen på ön för drygt 200 år sedan.

Det folkliga missnöjet blev som väntat inte mindre efter det och till slut gick Drexel University ut med ett uttalande där det klargjordes att de kommer att arrangera ett möte med deras professor för att ”diskutera saken i detalj”. I uttalandet kallade dessutom universitetet hans åsikter för ”ytterst förkastliga och djupt oroande”.

Efter universitetets avståndstagande kände sig Ciccariello-Maher tvungen att förklara sig själv. I ett långt uttalande på den judiskägda feministsajten Jezebel säger han bland annat att han använde begreppet ”white genocide” endast för att håna ”rasister” som han menar bara hittat på fenomenet. Han ondgör sig dessutom över att just ”rasister” och andra som motsätter sig folkutbytet och folkblandningen i västvärlden framgångsrikt kan utöva påtryckningskampanjer på det här sättet.

Året 2016 har givit flera liknande exempel. Bland annat i Sverige där Best Western Hotell i Karlstad till slut tillät SD-anstrukna artisten Peter Jezewski göra spelningar på deras hotell, trots att de först avbokat alla spelningar med artisten. Best Western Hotells helomvändning gjordes efter påtryckningar av Sverige-vänliga krafter.

Källor:
Drexel Professor Denounced by School for Calling for White Genocide
White Genocide Professor Lashes Out – Not Sorry


  • Publicerad:
    2016-12-27 20:20