Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Konferens och nytt förintelsemuseum ska stoppa antisemitismen i Sverige

Av Redaktionen, 2019-01-22
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. ”Var än antisemitismen finns, och hur den än uttrycks, så ska den belysas och bekämpas”, meddelade Stefan Löfven under sin regeringsförklaring på måndagen. Därför kommer den nya regeringen att färdigställa planerna på det nya så kallade förintelsemuseet.

”Gaskammare” i det så kallade förintelselägret Auschwitz II-Birkenau. Myten om att människor gasades ihjäl i tyska koncentrationsläger är en viktig del av förintelsemytologin. Foto: Nordfront.

Under gårdagen presenterade Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven den nya rödgröna regeringen, som ska regera landet i ytterligare fyra år med stöd av Centerpartiet och Liberalerna.

— Vi är en feministisk regering! Den feministiska utrikespolitiken ska utvecklas. Medlemskapet i den europeiska unionen är ett fundament. Deltagande i terroristorganisationer kriminaliseras. Säkerhetspolisen ges möjlighet att läsa krypterad trafik, sade Löfven när han läste upp regeringsförklaringen för riksdagen.

Dessutom gick statsministern sin vana trogen till angrepp på det växande motståndet mot judisk makt i Sverige.

— Var än antisemitismen finns, och hur den än uttrycks, så ska den belysas och bekämpas! dundrade Löfven.

Som en del i detta ska Sverige stå värd för en ny internationell så kallad förintelsekonferens nästa år, 20 år efter att den socialdemokratiske statsministern Göran Persson (S) höll ett liknande spektakel i Sverige.

”Förintelsen är en unik händelse men de lärdomar dess historia kan ge är universella. De som överlevde de fasor miljontals judar och andra offer för nazismen utsattes för är snart borta. Vi måste öka våra ansträngningar att främja utbildning, hågkomst och forskning om Förintelsen för att nya generationer ska kunna lära av vad som skedde”, skrev Löfven och den avgående kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP) när de annonserade konferensen tidigare i år.

Löfven lovade också under sin regeringsförklaring att ”svenska ungdomar ska ges möjlighet att besöka minnesplatserna i Europa”, vilket troligtvis syftar på de många indoktrineringsresor till Auschwitz som redan anordnas av svenska skolor varje år.

Skolresor till Auschwitz är en viktig del i förintelsepropagandan – nu lovar Stefan Löfven mer av den varan. På bilden ses skolbarn vallas in i ett duschkomplex i koncentrationslägret.. Foto: Nordfront.

Vidare så utlovade Löfven att ett nytt museum ska inrättas ”för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen”. Inte heller detta är egentligen någon nyhet, då regeringen redan under den tidigare mandatperioden lovade att snabba på planerna på det nya förintelsemuseet efter påtryckningar från judiska lobbygrupper.

Enligt preliminära beräkningar kan projektet komma att kosta cirka 100 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.

Källor:
Regeringsförklaringen den 21 januari 2019
En minnesdag för evig hågkomst


  • Publicerad:
    2019-01-22 09:15