UTRIKES. Rysslands utrikesminister tycker att rysskräcken i västvärlden har ökat och är värre nu än under kalla kriget. Han säger vidare att även Ryssland har sina gränser om vad som får passera.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov tycker att rysskräcken i västvärlden har ökat drastiskt och att den även nu är värre än den var under kalla kriget.

— På den tiden fanns vissa regler, viss anständighet… Nu har all anständighet lagts åt sidan, säger Lavrov till den ryska tidningen Kommersant.

Lavrov säger också i intervjun att även Ryssland har sina gränser gällande vad som får passera och inte.

— Seriösa politiker i väst förstår att de ”gränserna” borde respekteras, som de gjorde under kalla kriget, säger Lavrov.

Lavrov fördömer även de sanktioner som infördes mot Ryssland 2014 av USA och EU, vilka han beskriver som ”absurda och utan grund”. Sanktionerna infördes efter att Ryssland annekterat Krimhalvön och anklagats för att stödja de proryska rebellerna i inbördeskriget i östra Ukraina.

USA:s underrättelsetjänst har även tidigare anklagat Ryssland för att på en rad sätt, bland annat genom så kallade cyberattacker, ha försökt påverka utgången i USA:s presidentval. Anklagelserna är dock någonting som har tillbakavisats av Rysslands president Vladimir Putin.

Källa:
Lavrov: Rysskräck värre än under kalla kriget


  • Publicerad:
    2018-01-23 07:00