EUROPA. Efter att Tyskland under förra året drabbades av flera terroristdåd har landets parlament nu beslutat att lösningen på problemet inte är invandringsstopp och återvandring utan ökad övervakning.

Tyskland drabbades förra året av flertalet mycket blodiga terroristdåd, alla kopplade till massinvandringen av icke-européer. Det tyska parlamentet har nu beslutat sig för att lösa problemet med ökad övervakning.

Lagen som röstades igenom under gårdagen, kommer göra det lättare för privata företag att sätta upp övervakningskameror vid till exempel shoppingcenter, arenor och parkeringar. Även om företagen inte tvingas att ta till dessa övervakningsmetoder rekommenderar regeringen starkt att de tar tillfället i akt att utnyttja den nya lagen. Denna omfattar även kollektivtrafiken.

Regeringen menar att ökad övervakning kommer att ”öka säkerheten” i landet och att ”skyddandet av liv, hälsa och människors frihet” är av ”särskild vikt”.

Att det tyska politiska etablissemanget, ledda av den impopulära folkutbytesförespråkaren Angela Merkel, inte väljer att stoppa massinvandringen och påbörja en massåtervandring kommer inte som någon överraskning. Merkel och de andra etablerade partierna kommer dock att pressas alltmer angående ödesfrågan under valet i höst. Det konservativa partiet Alternativ för Tyskland gick under fredagen ut och förespråkade att 200 000 migranter per år ska skickas ut istället för att komma in.

Källor:
Germany pushes for greater video surveillance with newly-adopted regulationGermany’s AfD party promises ’minus migration’ of at least 200,000 migrants EVERY YEAR


  • Publicerad:
    2017-03-11 08:00