TYSKLAND. Stödet för den tyska förbundskanslern Angela Merkel rasar samtidigt som det invandringskritiska partiet Alternative für Deutschland går starkt framåt och ser ut att komma in i förbundsdagen.

Allt mer som främlingsinvasionen av Tyskland breder ut sig så rasar stödet för den tyska förbundskanslern Angela Merkel. Efter förra årets främlingsvåg har Merkels stöd i opinionsmätningar minskat till 45 procent samtidigt som det nationella motståndet i Tyskland växer. För tillfället kanaliseras motståndet genom det invandringskritiska och populistiska partiet AfD, Alternative für Deutschland.

Trots det låga stödet har folkförrädaren Merkel ingen avsikt att stoppa främlingsinvasionen och hon tillbakavisar faktumet att det tyska folket har fått lida ekonomiskt på grund av invasionen.

— Vi har inte tagit något från folk här. Vi når fortfarande vår huvudsakliga målsättning om att upprätthålla och förbättra livskvaliteten i Tyskland, påstår Merkel.

AfD tros komma in i det tyska parlamentet, förbundsdagen, i nästa val. I Merkels hemmadelstat Mecklenburg-Vorpommern ser det ut som att hon kommer att lida ett nederlag då AfD ligger jämt med hennes parti CDU. AfD vill gärna samarbeta med CDU men utan Merkel vid rodret.

— På kommunal nivå har vi bra kontakt med CDU-representanter som är besvikna på Merkels vänstersväng. Där kan man föreställa sig ett samarbete, sade AFD:s toppkandidat med det svenskklingande namnet Leif-Erik Holm.

Källa:
Merkel utmanas av högerpopulister


  • Publicerad:
    2016-09-03 21:25