TYSKLAND. Trots den senaste tidens terrordåd i Tyskland vill landets förbundskansler Angela Merkel fortsätta på den inslagna vägen med massinvandring. Men det tyska folket sätter sig nu allt mer på tvären. Flera undersökningar visar på kraftigt minskat stöd för Merkel, och idag hölls en demonstration för att den kritiserade förbundskanslern ska avgå.

Merkel muss weg460x250

Den senaste tidens många massinvandringsrelaterade terrordåd i Tyskland har framkallat starka reaktioner i landet. Men trots dessa blodiga dåd har landets förbundskansler Angela Merkel försvarat den förda folkutbytespolitiken.

Bland annat har Merkel sagt att det är tyskarnas ”historiska plikt” att bytas ut av människor från Afrika och Mellanöstern, samt att hon tror att landet ”kan fixa det”. Men allt fler håller inte med henne. Nordfront har tidigare rapporterat om att rekordmånga tyskar nu ser massinvandringen som landets största problem.

Nu har det kommit en ny undersökning som visar att två tredjedelar av tyskarna inte håller med Merkel om att landet ”kan fixa” problemen med massinvandringen. Samtidigt som folket vänder sig bort från Merkel börjar tonerna hårdna även bland politiker. Thomas Jahn från det bayerska kristdemokratiska partiet CSU gick till exempel nyligen ut och sa att han vill se repatriering av människor med ”islamistisk ideologi”.

Det är inte bara på internet och i opinionsundersökningar som tyskarna visar sitt missnöje. Igår hölls även en demonstration i Berlin för Merkels avgång, där runt 5 000 demonstranter dök upp.

Källa:
Majority of Germans don’t believe Merkel will handle refugee crisis – poll


  • Publicerad:
    2016-07-31 06:00