NORDKOREA Under söndagen tog 120 000 arbetare och studenter i Nordkorea till gatorna för att uppmärksamma årsdagen av Koreakriget. De uppjagade massorna krävde ett ”hämndens krig” mot USA.

Under söndagen uppmärksammades den 73:e årsdagen av Koreakriget, där USA stred mot de kommunister som kom att bilda Demokratiska Folkrepubliken Korea, även känt som Nordkorea. I den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang samlades 120 000 arbetare och studenter för att manifestera mot fienden.

Enligt Reuters ska de koreanska massorna ha krävt ett ”hämndens krig” mot USA, samtidigt som man höll upp plakat med texter som ”Hela USA:s fastland är inom vårt skotthåll” och ”Imperialistiska USA är fredens förstörare”.

I dagarna har den nordkoreanska nyhetsbyrån KNCA uppgett att Nordkorea har ”det absolut starkaste vapnet för att straffa de amerikanska imperialisterna” och att ”detta lands hämnare brinner med en oövervinnerlig vilja att bestraffa fienden”.

Spänningarna på den koreanska halvön har eskalerat under året, då Nordkorea genomfört flera testuppskjutningar av interkontinentala missiler som kan kärnvapenbestyckas, samtidigt som Sydkorea och USA genomfört militärövningar i området som en markering mot detta.