SVERIGE. Marcus Birro har fått ett nytt mediadrev på halsen efter att han ätit lunch tillsammans med två representanter för Sveriges tredje största riksdagsparti.

Marcus Birro.

Skribenten och poeten Marcus Birro har den senaste tiden hamnat i kraftig onåd hos det politiska och mediala etablissemanget i Sverige efter att han gjorde ett islamkritiskt utspel på Twitter.

Birro som är kristen har tidigare uttryckt att han velat bli partiledare för Kristdemokraterna, men igår sågs han äta lunch tillsammans med sverigedemokraterna Mattias Karlsson och Linus Bylund.

Den privata tillställningen avbröts dock när journalister från Expressen – den tidning som Birro tidigare arbetat åt men sparkades från efter att han medverkat i ett invandringskritiskt radioprogram – stormade in och krävde att få ställa frågor till gruppen.

— Jag vill inte prata med er. Aldrig i livet. Hälsa Thomas Mattsson, sa Birro surt till sina före detta kollegor.

Ett mindre drev följde i alla fall där Birro och de två sverigedemokraterna fick förklara varför de åt lunch tillsammans. Som en konsekvens av drevet fick Birro också sparken från ett nytt jobb, skriver han på Facebook.

Bylund säger till media att han lunchat med Birro förut och att de åt lunch igår för att ”prata skit”. Karlsson å sin sida uppger att han och Birro delar erfarenheter av att bli hatade och hotade för sina åsikters skull och att det var detta som förde dem samman under gårdagen.

På Facebook beklagar sig Birro över ”alla fega kommunister som ’älskar olika’ ända till någon verkligen älskar och tycker olika på allvar”. Birro summerar också dagens händelseförlopp på följande sätt:

Plötsligt står det en man utanför och fotograferar vad jag tror är fönstret på krogen eller möjligen menyn. Till slut förstår jag att det är mig och mitt lunchsällskap han fotograferar.

Papparazzi Expressen-style.

Någon på restaurangen […] har ringt och tipsat hökarna.

Fotograf med murvel stövlar in och vill ställa frågor till oss när vi sitter och äter och pratar. Jag frågar vilken tidning de är ifrån och de svarar Expressen. Jag vill inte prata med Expressen och jag ber de respektera det.

När vi går ut står de kvar och tar fler bilder och ställer fler frågor. Jag ber dem återigen respektera att jag inte vill prata med dem. Kanske kan dem möjligen rota en liten stund i sina små hjärtan och lista ut att just Expressen kanske inte riktigt är den tidning jag applåderar och vill ställa upp i just nu.

De två jag åt lunch med är SD-politiker. Det räcker för att hyenorna ska få upp vittringen och jaga.

Och älskade gamla arbetsgivare, hur ”hemligt” är ett möte som ni får nys på fem minuter? Hur ”hemligt” är ett möte som sker på en restaurang mitt i Stockholm med fönsterplats och allt?

Anständighet, någon?
Har ni inte jagat skiten ur mig tillräckligt länge? Räckte det inte med att ge mig sparken? Vad sysslar ni med?
Skäms ni inte?

Birro förnekar avslutningsvis att han planerar något sorts samarbete med SD men skriver att han har rätt att äta lunch med vilka människor han vill.

Källa:
Birros hemliga möte med SD-toppen


  • Publicerad:
    2015-01-30 16:35