Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mina sjungande ko-l-eanska adoptivpä-l-on

Av Redaktionen, 2015-06-02
redaktionen@nordfront.se

KLÄNKTHET. Denna vecka gästspelas ”Veckans satir” av komikerna Robert Gustafsson, Johan Rheborg och Henrik Schyffert. Detta efter att Tobias Hübinette gått i taket på grund av en 20 år gammal sketch.

Tobias Hübinette.

Tobias Hübinette.

Expo-grundaren och den djupt rasistiske koreanen Tobias Hübinette har sagt att ”den vita rasen är underlägsen” och att västerlandet ska ”gå under i blod och lidande”. Hübinette, som nyligen gick ut och förespråkade ett rasregister över svenskar, berättade för några år sedan i en intervju att han hatar vita så innerligt att han brukat våld mot både svenska barn och pensionärer av ideologiska skäl.

Själv blir han kränkt – mycket kränkt – av en 20 år gammal sketch, ”Mina sjungande ko-l-eanska adoptivpä-l-on”, som Killinggänget uppförde i SVT:s Nilecity 1995 och som i dagarna sänts igen i SVT. Sketchen visar två koreaner som sjunger Lou Reeds låt Walk on the Wild Side på ett ”asiatiskt” sätt. ”Det räcker med gulinghumor nu!”, skriver en mycket kränkt Tobias Hübinette i dagens Expressen.

Det är alltså värre att göra en sketch med två päron-koreaner jämfört med att misshandla barn och pensionärer för att de är svenskar och vilja att svenskar och vita förintas i blod och lidande!

Och SVT har inte bara sänt sketchen utan också twittrat ut den med texten ”Glad 29:e maj!”. Tobias Hübinette beklagar sig på sin hemsida att just 29 maj blivit en dag då denna folkkära sketch uppmärksammas och hyllas och att SVT därmed underblåser och spär på rasism mot asiater när de önskar glad 29:e maj:

Sketchen har blivit så folkkär att människor själva kan iscensätta den på middagar, partyn och sociala sammankomster, och gärna just den 29 maj, förutom att den regelbundet repriseras och uppförs på olika scener. Dessutom uppmärksammas sketchen varje år på och via olika digitala forum och plattformar just den 29 maj, då nya hyllande kommentarer och inlägg postas på bl a på Youtube.

Med tanke på de öden som drabbat exempelvis Kinapuffar och Nogger Black vill vi passa på att spela upp sketchen idag – imorgon kan det vara för sent. Glad 29:e maj i efterskott!

Veckans satir

Ett gott skratt förlänger livet och då Sverige av idag på många sätt är ett stort skämt kan det vara lika bra att skratta åt galenskaperna. Nordfront har därför börjat ”Veckans satir” precis som vi redan har ”Veckans låt” (fredagar), ”Veckans propagandabild” (lördagar), ”Veckans film” (söndagar), och ”Veckans fråga” (måndagar). ”Veckans satir” kommer att publiceras på tisdagar klockan 20:00.

Idéer och uppslag till satirteckningar och andra former av satir tas tacksamt emot. Vi behöver också fler tecknare eller bildredigerare som kan skapa roliga bilder.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2015-06-02 20:00