MEDIA. Minecraftskaparen Markus ”Notch” Persson har under en tid gett uttryck för politiskt inkorrekta idéer via sociala medier. När han hängs ut och attackeras av media vägrar han dock att backa: ”Jag ska involvera mina advokater”, skriver miljardären på Twitter.

Minecraftskaparen Markus ”Notch” Persson är en stolt vit, heterosexuell man som sprider information om Pizzagate-skandalen på Twitter.

Tidigare har Nordfront skrivit om den svenske Youtubekändisen och IT-miljardären Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, som vid flertalet tillfällen svängt sig med begrepp och skämt som inspirerats av den amerikanska Alt right-rörelsen. En annan svensk IT-miljardär som varit ännu tydligare i sitt antiglobalistiska ställningstagande är Minecraftskaparen Markus ”Notch” Persson.

Till skillnad från Pewdiepie så har Persson rakt ut uttryckt politiskt inkorrekta åsikter och teorier till sina 3.9 miljoner följare på Twitter, exempelvis den om att högt uppsatta personer inom Demokraterna i USA är involverade i en pedofilring som brukar benämnas som ”Pizzagate”. Persson har vidare uttryckt att etablissemanget försöker framkalla ett raskrig mellan vita och svarta.

Perssons frispråkighet på sociala medier har fått den amerikanska tidningen The Daily Beast att gå till frontalangrepp och hänga ut honom som ”konspirationsteoretiker”. De hånar honom bland annat genom att skriva att han inte använt sin förmögenhet till att följa upp ledtrådar han fått på forumet Reddit rörande Madeleine McCanns försvinnande – den 4-åriga vita flicka som försvann under en semester i Portugal 2007 och vars försvinnande många har kopplat till ”Pizzagate” och bröderna John och Tony Podesta.

Samtidigt som Persson fört fram dessa kontroversiella teorier ska han ha anklagat media för att dölja dem, bland annat genom att spela upp idén om att USA:s president Donald Trump ska ha vunnit presidentvalet med hjälp av otillbörlig assistans från Ryssland. Dessutom har han proklamerat att han är stolt över att vara en vit heterosexuell man:

I samband med Daily Beasts hetsartikel försökte tidningen förmå Persson att ta avstånd från sina uttalanden. Något han vägrade att göra.

— Jag upplever mer att människor väljer en av två sidor rent känslomässigt i denna otroligt och vansinnigt stora binära splittring, mycket som inom politiken, ska han ha svarat kryptiskt.

I samband med att artikeln publicerades lovade Persson också via Twitter att låta sina advokater se över innehållet.

Källa:
Minecraft Creator Alleges Global Conspiracy Involving Pizzagate, a ‘Manufactured Race War,’ a Missing Tabloid Toddler, and Holistic Medicine


  • Publicerad:
    2017-08-29 21:00