NATIONALISM. Efter gårdagens terrordåd i Frankrike har Nordisk Ungdom ”kärleksbombat” den franska ambassaden.

NU symbol

Igår sköt islamister ihjäl flera personer på den vänsterorienterad satirtidning Charlie Hebdo – en tidning som är känd både för att driva med islam men också för att håna och hata nationalism. Bland annat har tidningen kampanjat mot det franska nationalistpartiet Front National.

På sociala medier började människor igår att skriva ”jag är Charlie” för att visa att attacken även kunde ha drabbat dem samt visa sitt stöd till tidningen som islamisterna angrep.

De svenska nationalisterna i Nordisk Ungdom hakade tidigt på den trenden på Twitter:


Magnus SödermanMotgift gick å sin sida ut och sa att han inte är Charlie:

Jag tycker inte deras satir är rolig, jag tycker inte den är smakfull. Men det betyder inte att jag tycker att de ska mördas.

Å andra sidan betyder det inte heller att jag är ”Charlie”, för så långt vill jag inte sträcka mig. Dagens politiker och journalister har ett gemensamt ansvar för det som sker i Väst. De har sått draksådden och stenlagt vägen till Europas skymningstid. Vi skördar detta nu.

Nordisk Ungdoms talesperson, Patrik Forsén, försvarade dock organisationens inställning på Twitter och skrev bland annat följande:

Vi borde stå med öppna armar, förlåta tidigare misstag och ena oss i kampen mot islamismen och kulturmarxismen. Vi får, som alltid, vara den större och starkare parten genom att välkomna och ta första steget.

Sent igår begav sig även medlemmar i Nordisk Ungdom till den franska ambassaden för att ”kärleksbomba” den och uppmana andra att göra detsamma.

På Flashback kritiseras Nordisk Ungdoms ställningstagande bland annat av en användare som skriver:

Om liberaler och rödingar vill ha mitt beskydd så får de allt lov att komma över på min sida först. Det är vänstern som har drivit på för kollektivt självmord av vita européer. ”Som man bäddar får man ligga”.

En annan användare på forumet påpekar att Charlie Hebdo kampanjat för att förbjuda Front National efter att en AFA:it blev ihjälslagen i självförsvar och tycker därför att Nordisk Ungdom, som själva har angripits av våldsvänstern upprepade gånger, borde vara lite mer kritisk till vänstertidningen.

Källa:
Nordisk Ungdoms Facebook


  • Publicerad:
    2015-01-08 15:45