INRIKES. Motståndsmän har nu dömts för att framgångsrikt ha konfronterat vänsterextrema mötesstörare i Lund. Filmmaterial från polisen har nu släppts och en insamling för att täcka upp för böter och skadestånd har inletts.

Tidigare denna vecka meddelade Hovrätten över Skåne och Blekinge att man fastställer tingsrätten i Lunds dom mot de medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen som gav rödingar stryk i Lund förra året.

Konfrontationen uppstod efter att Motståndsrörelsens aktivister delat ut flygblad i centrala Lund. De yttrandefrihetsfientliga vänsterextremisterna förföljde motståndsmännen när de begav sig till tågstationen efter att de avslutat aktiviteten. Rödingarna var numerärt fler och gapade att det var deras gator vilket indirekt säger att de bestämmer vem som skall få bevista gatorna i Sverige.

Den uppfattningen ändrades från vänsterextremisternas sida när de båda grupperna kom fram till Bantorget i Lund och flera av rödingarna fick fly i vild panik och vissa av dem tog sin tillflykt i fontänen.

En mer utförlig rapport om händelsen och Motståndsrörelsens syn på det inträffade har publicerat på organisationens hemsida. Motståndsrörelsen har också inlett en insamling för att täcka upp för de cirka 50 000 kronor som de dömda medlemmarna dömts att betala i böter och skadestånd.

Stöd de dömda kamraterna genom att swisha donationer till 0762258124!

Till allmänhetens stora glädje har polisen också släppt stora mängder filmmaterial så att alla nu kan se på och njuta av vänsterextremisternas totala nederlag:

En tidig julklapp från polisen och Näste 3 till svenska folket.


  • Publicerad:
    2020-12-18 16:49