SVERIGEDEMOKRATERNA. Expo rapporterar nu att Sverigedemokraterna öppnat ett uteslutningsärende mot en partimedlem som uttryckt sig ”afrofobiskt” på Flashback. Mannen har också sparkas från sin post som nämndeman.

Det är landstingspolitikern Henrik Agerhäll, skribent på Fria Tider, som nu riskerar att uteslutas från Sverigedemokraterna efter att ett uteslutningsärende öppnats mot honom.

Uteslutningsärendet har sin grund i en granskning av Västerbottens-Kuriren som kommit fram till att Agerhäll ligger bakom ”en rad grovt rasistiska och afrofobiska inlägg på nätforumet Flashback”, som Expo uttrycker det hela. De ”afrofobiska” inläggen ska handlade om ”rasistiska föreställningar om att svarta har lägre IQ”, något som viss forskning i och för sig stödjer men ändå tydligen inte är acceptabelt att diskutera för en sverigedemokrat.

Förutom att hotas av uteslutningsärende från partiet så har Agerhäll även sparkats från sitt uppdrag som nämndeman i Umeås förvaltningsrätt.

Uteslutningsärendet mot Agerhäll är inte det enda uteslutningsärendet som pågår inom SD just nu. Även William Hahne och flera personer i hans nya styrelse som vann makten över Stockholmsdistriktet utreds för tillfället av partiets medlemsutskott.

Källa:
SD-politiker sparkas som nämndeman


  • Publicerad:
    2015-03-06 22:00