Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Umeå kommunfullmäktiges censurkampanj fortsätter: Ledamot fick inte tala om brottslighet bland invandrare

Av Redaktionen, 2017-11-29
redaktionen@nordfront.se

CENSUR. Umeå kommunfullmäktigepresidium har sedan tidigare tagit sig rätten att censurera inlägg i den parlamentariska debatten som man menar har ”rasbiologisk karaktär”. Nu har fullmäktigeledamoten Henrik Agerhäll återigen tystats i samband med att han ville diskutera brottslighet i ett invandrartätt område.

Det var efter Judiska föreningen i Umeås lögnkampanj gentemot Nordiska motståndsrörelsen som kommunfullmäktigepresidiet i Umeå av någon anledning beslutade att ta krafttag mot yttrandefriheten. Presidiets socialdemokratiska medlemmar Marie-Louise Rönnmark och Carin Nilsson samt centerpartisten Sven-Olov Edvinsson, meddelade då sina intentioner i en debattartikel på Västerbottens Kuriren (VK), nämligen att de tänker förbjuda att vissa frågor ställs i fullmäktige.

Förbudet, som sedan i maj har implementerats i praktiken, gäller både interpellationer och helt vanliga frågor som enligt presidiet är ”rasideologiska”. Mer eller mindre uttalat är åtgärden dessutom riktad specifikt mot den före detta sverigedemokraten Henrik Agerhäll, som numera är politisk vilde i Umeås kommunfullmäktige.

Kommunpolitikern Henrik Agerhäll rörde om ordentligt i grytan när Umeå kommunfullmäktige sammanträde under måndagen.

När kommunfullmäktige under måndagen sammanträdde skulle man bland annat behandla en interpellation från Anders Ågren (M) med namnet Social oro i vissa bostadsområden”. Då valde Agerhäll att läsa ur en egen, snarlik interpellation med namnet Arbeta mot demografin bakom social oro?, som troligtvis aldrig ens tagits upp på dagordningen enligt presidiets nya censurregler. I Agerhälls interpellation står det bland annat:

Det jag tycker att såväl Ågren som Lindberg missar är att samtliga problem de tar upp har en extremt stark koppling till områden där det bor många människor med härkomst från Afrika och Mellanöstern. Hade dessa individer aldrig fått sätta sin fot i landet så hade de kulturyttringar som kommunalråden oroar sig för aldrig blivit ett problem. Den första och viktigaste och mest effektiva åtgärden i en ”aktivitetsplan”för att komma tillrätta med dessa kulturyttringar bör därför vara att agera kraftfullt för att inte fler människor med härkomst i Afrika och Mellanöstern får fäste i Umeå.

Agerhälls högläsning kränkte dock ordförande Marie-Louise Rönnmark (S) till den milda grad att hon slog klubban i bordet och ”skickade ner” Agehäll från talarstolen. Inte mindre än två gånger dessutom, rapporterar SVT Västerbotten.

— Jag kommer att avbryta dig igen om du återigen nämner hets mot folkgrupp eller rasism, dundrade Rönnmark och påstod bland annat att ”detta bryter mot kommunallagen”.

Några timmar senare fick flertalet kommunfullmäktigeledamöter återigen ett tillfälle att uppröras, även denna gång på grund av vilden Agerhäll och hans motion om en temadag för att uppmärksamma bolsjevismens offer.

Det var framförallt följande stycke som fick exempelvis Arbetarpartiets Jan Hägglund att se rött:

Jag minns själv hur min mellanstadielärare Marianne berättade för oss barn om hur nazisterna gjorde tvålar och lampskärmar av judar. Det var verkligen inte snällt. Däremot tycker jag att det ensidiga fokuset på Förintelsen i skolan, samtidigt som man struntar i exempelvis bolsjevikernas illdåd riskerar att i onödan skuldbelägga de barn som har nordisk/nordgermansk härstamning. Genom att skuldbelägga barnen riskerar man att de förlorar sin naturliga motvilja mot att ge bort sitt land till människor från andra länder och därmed medverkar till sin egen förintelse. Jag antar att det inte är syftet med Förintelseundervisning. Jag vill att antingen en separat temadag införs kring årsdagen av bolsjevikernas statskupp den 7-8 november eller att en annan temadag ändras för att undvika att peka ut en viss etnisk grupp.

— Nu har du gått för långt! ska Hägglund bland annat ha utropat som reaktion på motionen.

LÄS ÄVEN: Utstött vänsterman försökte kraftsamla mot Motståndsrörelsen

På samma tema har Agerhäll skrivit en interpellation med namnet Bör vi uppmärksamma att 100 år gått sedan folkmordsbolsjevikernas statskupp?, där han bland annat kommenterar den ”klistermärkesattack” som Judiska föreningen utsattes för och sätter det i samband med den terror som den judiska bolsjevismen har stått för rent historiskt:

Jag tar naturligtvis avstånd från klistermärkesterrorism men i Umeå har vi en historia av bland annat brandattentat mot charkuterifabriker och attacker mot pälsdjursuppfödare som åtminstone ekonomiskt sett gett större skadeverkningar. Vi har sett hur människor uppfyllda av det extrema ”röda hatet” visat upp sitt fula tryne genom att skrika och gorma, hytta med långfingret, bete sig våldsamt, bombhota Folkets Hus och utlösa brandlarm när Sverigedemokrater har möten.

Jag upplever det som att Umeå är en av de städer i landet där det röda hatet varit som starkast de senaste decennierna. Samtidigt upplever jag att dessa människor, trots att de är uppfyllda av ondska och hat, på något sätt upplever sig stå på en moralisk piedestal.

Bolsjevikerna var mänsklighetens kanske värsta massmördare någonsin men uppehöll ”de påstått goda föresatsernas diktatur”. Morden, tortyren och förstörelsen skedde till tonen av högtravande slagord som ”jämlikhet”, ”broderskap”, ”solidaritet”, ”rättvisa” och ”allas lika värde”.

Genom att manipulera människors känsla för vad som är gott och ont fick man dem att begå de grymmaste av handlingar under godhetens fana. För att plocka ner människor i Umeå uppfyllda av det röda hatet på jorden och få dem mindre våldsbenägna och hatiska tror jag att det vore bra att uppmärksamma de av hatarna ofta hyllade bolsjevikernas evinnerliga ondska. Nu lagom till hundraårsdagen av deras statskupp vore ett utmärkt tillfälle.

Källor:
Debatt avbröts – efter hets mot folkgrupp
Umeå kommun – interpellationer 2017
Umeå kommun – motioner 2017


  • Publicerad:
    2017-11-29 15:33