MASSINVANDRING. Över 1000 invandrare förvandlade under nyårsafton Kölns tågstation till en krigszon, då de löpte amok med fyrverkerier, begick sexuella övergrepp och rån. Minst en kvinna ska ha blivit våldtagen.

Köln

Området utanför tågstationen i den tyska byn Köln blev under nyårsafton förvandlad till vad som polisen kallar för krigszon. Detta då över 1000 berusade och aggressiva män av utländsk härkomst hade samlats och löpte amok med fyrverkerier, begick sexuella övergrepp och minst en våldtäkt. Offret ska ha varit en kvinnlig resenär som försökte ta sig in och ut genom tågstationen.

Flera olika kvinnor ska ha kontaktat polisen och anmält händelserna som bland annat handlade om sexuella övergrepp från horden av utlänningar som hade samlat sig. Kvinnan Katja L berättar att hon var på väg ut från tågstationen och var tvungen att ta sig igenom den stora folkmängden för att komma ut.

— Jag blev tafsad överallt. Det var en mardröm.

Utöver sexuella övergrepp, ska många ha blivit rånade. Wolfgang Albers, polischef i Köln, säger att majoriteten av gärningsmännen var unga nordafrikanska eller arabiska män. Albers kallar händelsen för en ny typ av brottslighet. Polisen ska hittills ha fått in 80 anmälningar samt en anmälan om våldtäkt. Fem personer ska än så länge ha gripits och anhållits misstänkta för delaktighet i övergreppen som inträffade i Köln.

Tyska medier har rapporterat om att även kvinnor i Hamburg ska ha blivit trakasserade under nyårsafton, dock inte i samma utsträckning som i Köln.

Se filmer från händelsen:

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Källa:
Germany shocked by Cologne New Year gang assaults on women


  • Publicerad:
    2016-01-05 16:00