INRIKES Enligt hemsidan Motståndsrörelsen.se ska aktivister under förintelsekonferensen i Malmö åkt runt i Malmö och spridit budskapet ”Förintelsen är en bluff” i centrala delarna av Malmö och på Malmö synagoga.

Flera aktivister skall ha varit ute i Malmö, det rapporteras på Nordiska motståndsrörelsens egna hemsidan Motståndsrörelsen.se, där mer bild och videomaterial finns. På hemsidan skriver aktivisterna att det var stor polisbevakning under aktionen i Malmö med polisbilar och helikoptrar. Något som polisen och myndigheterna själva har varnat allmänheten för. Idag stängs lokaltrafiken av i hela staden.

Aktivisterna spred budskapet på flera platser i de centrala delarna av Malmö.

Även Säkerhetspolisen har haft extra koll på vad de anser är de extrema miljöerna skriver de i ett pressmeddelande.

— Ämnet kan vara av intresse för de våldsbejakande extremistmiljöerna och något som Säkerhetspolisen följer noga. Det gör vi genom internationell, nationell och regional inhämtning som vi bearbetar och analyserar och som sedan ligger till grund för vilka skyddsåtgärder som vidtas.

Nyhetstidningen Fria Tider rapporterar att bara två av 50 statschefer har kommit till förintelsekonferensen dock är USA:s judiska utrikesminister Antony Blinken och Facebooks judiska operativa chef Sheryl Sandberg deltagare på konferensen. Detta får ses som ett misslyckande för de styrande politiska krafterna i Sverige och de ledande judiska organisationerna.

Ett misslyckande som nog spätts på av att nationalsocialister har tecknat budskapet Förintelsen är en bluff på Malmö synagogan under förintelsekonferensen, trots den massiva polisövervakning som det nu är i staden.