PUTIN DID IT. Nästan bara ryska troll och högerextremister sågar PK-filmen Star Wars: The Last Jedi. Detta menar nu medier världen över.

Star Wars: The Last Jedi, som Nordfront tidigare skrivit om, har minst sagt sågats av fans på nätet. Filmen har samtidigt fått katastrofsiffror på biograferna för att vara en Star Wars-film.

Då tittarna ratat PK-filmen har man med ljus och lykta sökt efter andra förklaringsmodeller. Detta kommer nu i en studie av digitala medier-forskaren Morten Bay vid Universitetet i södra Kalifornien, en studier som sprida via medier som TT under rubriker som Forskare: Star Wars-hatet var ryska troll.

Studien, som presenterades i The Guardian visar dock att medierna, förvanskar slutsatserna i rapporten. Snarare är det personer med ”politiska agendor” – alltså att de inte gillar PK-budskapet – som är de mest kritiska till filmen. Förutom de som bara tycker att filmen var dålig, vilka utgör hälften av de negativa.

Morten Bay har analyserat 960 Twitter-konton som skrivit tweet om Star Wars-filmens regissör Rian Johnson och dragit slutsatsen att 21,9 procent av användarna var negativa. Av dessa hade 30 procent politiska agendor, 16 procent var troll (och hälften av dem ryska) medan 5 procent var botar. 8 procent av alla negativa var alltså ”ryska troll” om man ska tro Morten Bay.

En anledning till att filmen sågas är för att fans inte anser att den är trogen den ursprungliga Star Wars-andan och att man inte gillar hur filmen behandlar hjälten Luke Skywalker. Filmen har även blivit symbol för hur Disney suger ut pengar ur fansen genom att bygga upp mysterier men inte besvarar dem i syfte att folk ska fortsätta att konsumera. Exempelvis hade fansen förväntat sig att få veta den mystiske Snokes bakgrund eller mer om Reys föräldrar, vilket Disney, efter att ha hållit fansen på halster under flera år, avfärdade som helt oviktiga.

En annan anledning är att politiska agendor tagit över Star Wars sedan judisktägda Disney tog över kontrollen av Lucasfilm. Den första filmen i den nya trilogin, The Force Awakens (episod 7), gjordes av den judiske regissören JJ Abrams. Abrams såg till att de onda krafterna blev nationalsocialister och han fick också kritik för att han medvetet skapat icke-vita hjältar. Abrams som kommer att regissera episod 9, har även öppnat upp för gaykaraktärer i Star Wars.

När Rian Johnson tog över regisserandet för The Last Jedi (episod 8) fortsatte den politiska korrektheten. Ännu mer multikulti och mer feminism planterades i filmerna, vilket är något obekant och främmande för Star Wars-fansen.


  • Publicerad:
    2018-10-05 20:10