SVERIGE. I bananrepubliken Sverige behöver polisen inte längre dölja att deras jobb är att misshandla och förtrycka dissidenter.

Efter gårdagens demonstration i Göteborg har det nu framkommit i media att polisens ursprungliga plan var att gripa alla i Nordiska motståndsrörelsens demonstration som bar på fanor och sköldar. Polisen tänkte göra detta genom att tvinga in hela demonstrationståget på en sidogata efter att man anlänt till det anvisade PL24-området där den tillståndsgivna demonstrationen skulle hållas.

Polisen visste att deras taktik skulle orsaka kaos och öppna upp för användandet av övervåld mot demonstranterna.

— Om vi ska ta fanbärare och sköldar kommer det att bli en ordentlig batalj, det kommer att behövas otroligt mycket våld, berättade en polis för Aftonbladet redan innan demonstrationen igår.

Demonstranterna anlände dock aldrig till PL24-området då polisen lät vänsterextremister komma nära tåget och kasta projektiler på demonstranterna, vilket fick demonstrationen att ändra färdriktning och sedermera bli fastlåst av polisen som skyddade vänsterextremisterna. Eventuellt ändrade polisen då taktik eftersom logistiken kring det tänkta massgripandet försvårades av att demonstrationen inte hölls på den tid och plats som polisen hade planerat att slå till på. Istället greps bara ett 20-tal aktivister initialt i samband med att polis och demonstranter knuffades och ett fåtal personer senare när kravallpoliser gick till attack mot demonstranter med batonger.

Källa:
Så lyckades polisens hemliga taktik


  • Publicerad:
    2017-10-01 18:00