Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Rasfrämmande politiker ljög om “hatbrott”

Av Redaktionen, 2020-07-10
redaktionen@nordfront.se

”HATBROTT”. Den rasfrämmande politikern skrev rasistiskt böghatarbrev till sig själv, polisanmälde ”hatbrottet” och postade brevet på sociala medier.

Jonathan Lopez. Foto: Jonathan Lopez/Facebook.

Jonathan Lopez som är politiker i den amerikanska delstaten Oregon, skrev ett rasistiskt och homosexhatande brev till sig själv. Han postade fotografier av sitt brev på Facebook, och anmälde själv ”hatbrottet” till polisen i Hermiston den 23 juni.

I brevet riktat till sig själv skrev han att han inte var välkommen att bo i området och att man i Umatilla dödar människor som han och dumpar dem på fälten och i floden. Brevet signerade han med ”Hälsningar, Amerika”.

I det falska brevet står det fraser som:

Dra åt helvete du din nigger och bögälskare.

Amerika finns bara till för dom som är bra. Du och ditt kommunistiska liberala gäng kan dra åt helvete och ruttna där.

I Umatilla dödar vi bögkukar som du och dumpar dom på fälten och i floden. Det är därför våra poliser är de bästa! Slösa inte bort din tid med att försöka bli något i vårt län vi ska se till att du aldrig vinner [politisk representation] och din familj ska lida tillsammans med alla jävla mexikaner i området.

Amerika finns för dom gudfruktiga, vapenliberala abortmotståndare som vägrar låta oss styras av regeringen. Det finns ingen plats för människor som du här.

På Facebook skrev han en kommentar till sitt publicerade brev i vilket han sade att han ”inte kände någon bitterhet gentemot den som hade skrivit brevet”.

Som man född i Amerika som tjänstgjort i kustbevakningen och i brandkåren, är jag samtidigt stolt över Mexiko mina föräldrar och farföräldrar föddes och växte upp i.

Mitt liv har bestått av många hinder och problem Inklusive rasism. Sånt får inte förekomma eller tolereras.

Foto: Jonathan Lopez/Facebook.

Jonathan Lopez hävdade både i lokala medier och i sin polisanmälan att han den 22 juni fick brevet i brevlådan, och inte hade en aning om vem som hade skickat det.

Under loppet av förundersökningen erkände Lopez att han själv skrivit brevet. Nu är Lopez därför själv brottsmisstänkt och ärendet har överlämnats till åklagarmyndigheten i Umatilla län.

Under förundersökningen framkom det även att han fuskade när han ansökte om posten till länets kommissionärsstyrelse och bland annat hävdat att han har tjänstgjort i USA:s kustbevakning och som brandman i räddningstjänsten. Detta angav han även i sitt valkampanjmaterial som delades ut i valkretsen. I primärvalen i maj kom han på fjärde plats. Även denna bluff har överlämnats som ett ärende till distriktsåklagaren.

Polisen säger att åklagaren ”kan” komma att åtala Lopez för brottet att falskeligen polisanmäla ett ”brott” som inte har ägt rum, och som har tagit polisens utredningsenhet resurser i anspråk.

Lopez, som av välvilliga krafter har lyfts upp i den politiska sfären i Umatilla, har bara bott i länet sedan 2017.

Han försvarar sin handling med att han egentligen aldrig hade för avsikt att göra en polisanmälan. Han hemsnickrade hatbrott var endast meningen att användas i opinionsbildande syfte, som ett ”exempel” på det omfattande ”vita rasistiska” och ”homofoba” hatet i USA.

Enligt Lopez var det ”olyckligt” att han råkade tappade kontrollen över sin situation.

Polischefen Jason Edmiston säger till lokala medier att man har genomfört en ordentlig undersökning.

— Redan från första början har denna påstådda incident noggrant undersökts. Vår undersökning visar att Lopez själv skrev brevet och gav falska vittnesmål både i sociala medier och till polisen, säger Edmiston.

— Den tid som slösats bort på detta påhittade brott har tagits från andra händelser, för att inte tala om det helt i onödan spär på de enorma [rasmässiga] spänningar som idag finns i vår nation. Efter att ha bott hela mitt liv i detta mångfaldssamhälle, ser jag med avsky på att någon så oaktsamt främjar sina personliga ambitioner på ett sätt som riskerar att andra skadas, avslutar Edmiston.

I onsdags raderade Lopez sina profiler på sociala medier.

Lokala medier rapporterar att han är medlem i en intresseförening för latinos, Hermiston’s Hispanic Advisory Committee.

Han förkunnar även ”Guds sanna ord” som biträdande pastor i Hermiston’s Living Springs Apostolic Church.

Som grädde på moset är han även verkställande direktör för The Einstein Learning Center.

Nordfront har tidigare bland andra rapporterat om den afrikanske skådespelaren Jussie Smollett, som tidigare blivit ertappad med att ha iscensatt en ”rasistattack” för att få uppmärksamhet och om judinnan Oxana Benet samt hennes familj som utförde antisemitiska hatattacker på sig själva.

I veckan framlades ett lagförslag i San Francisco som syftar till att lagföra vita människor som ”i onödan” ringer efter polisen för att anmäla brott som begås av rasfrämlingar, vilket bland rasfrämmande politiker där anses vara ett stort problem.


  • Publicerad:
    2020-07-10 13:30