RYSSLAND En kommitté i ryska parlamentet vill införa ett totalt förbud mot homopropaganda i media, filmer, på internet och många andra ställen.

Kommittén för information, informationsteknologi och kommunikation i ryska statsduman vill införa ett totalt förbud mot homopropaganda. Detta presenterar kommitténs ordförande Alexander Khinshtein, enligt nyhetsbyrån TASS.

Det ska bland annat bekämpa propagandan ”off-line”, i media, på internet, i biografer och i filmer, och ska skydda alla medborgare oavsett ålder.

Jag stöttar fullständigt [Duma-ledamoten] Vyacheslav Volodin i hans strävan efter att förbjuda propaganda för icke-traditionella värderingar. Statsdumans kommitté för information har redan börjat arbeta med sådana initiativ”, skriver Khinshtein på sin Telegramkanal.

Idag råder ett liknande förbud om att distribuera homopropaganda till minderåriga, något som kommittén vill införa för alla åldrar. Det ska även kriminaliseras att sprida sådan propaganda.

Vidare vill man införa hårdare straff för ”pedofilpropaganda” samt att ”inte bara förbjuda spridandet av propaganda till minderåriga, men även all annan information som uppvisar icke-traditionella sexuella relationer eller perversioner”.

Kommitténs förslag ska snart debatteras i ryska statsduman och ser ut att ha ett majoritetsstöd.