KULTUR. Ovärderliga kulturskatter från forntiden och vikingatiden förstörs systematiskt av den socialdemokratiska regeringen. Nu varnar arkeologer för regeringens politik och jämförelser görs med terroristiska islamister i Syrien och Afghanistan.

Svärd från vikingatiden – järnskrot eller kulturarv?

Socialdemokraternas vanstyre skickar ovärderliga konstföremål från järnåldern och vikingatiden som skrot till metallåtervinningen. Det avslöjas i en granskning som Svenska Dagbladet gjort.

På grund av den förda politiken från regeringshåll tvingas landets arkeologer gallra hårt bland de många rika kulturskatter som ständigt grävs upp i samband med exempelvis vägbyggen. Bland de skatter som skickas till metallåtervinningen och smälts ned återfinns bland annat mynt, armringar, ringar, knappar och knivar.

— Det är provocerande när man i andra länder gör allt för att bevara kulturarvet och vågar livet för det, säger Lena Holmquist, som är arkeolog vid Stockholms universitet med inriktning på vikingatiden.

Anledningen till förintelsen av kulturarvet sägs vara att pengarna inte räcker till, eftersom regeringen satsat dem på andra områden i samhället. Men samtidigt misstänker många att regeringen medvetet förstör Sveriges inhemska kulturarv, i syfte att ge plats för den nya globalistiska mångkulturen.

Socialdemokraternas förstörelse av det svenska kulturarvet jämförs utomlands med talibanernas ökända metoder i Afghanistan, och Islamiska statens i Syrien. Även där har syftet vara att utplåna den inhemska kulturen. I de fallen för att ge rum och legitimitet till den globalistiska islamiska religionen.

En stor del av Sveriges kulturarv, både i form av hällmålningar, hällristningar och vikingaskatter har hittats i Norrland, varav speciellt många i Ångermanland.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-08-11 14:00