UTRIKES. Storbritannien vill nu skärpa säkerheten kring kanaltunneln mellan England och Frankrike då tusentals asylinvandrare har försökt ta sig in i tunneln under de senaste dagarna.

Efter att tusentals asylinvandrare från tredje världen försökt ta sig in i kanaltunneln mellan Frankrike och England på den franska sidan vill Storbritannien nu satsa cirka 100 miljoner kronor på att öka säkerheten kring tunneln.

Ett flertal asylanter har till och med dött när de har försökt att ta sig in i tunneln. Många av de som försöker ta sig in i tunneln i syfte att ta sig till England kommer ursprungligen från länder så som Afghanistan, Sudan, Eritrea och Syrien.

Att asylinvandrare försöker ta sig från Frankrike till Storbritannien genom kanaltunneln är inte ovanligt alls. Under den senaste tiden har dock strömen av asylanter ökat markant.

Företaget Eurotunnel som driver tunneln uppger att man har hindrat över 37 000 personer från att ta sig in illegalt i Storbritannien. Den siffran innefattar endast de som har försökt ta sig in i tunneln i år skriver man i ett uttalande.

Storbritanniens premiärminister David Cameron säger att pengarna som läggs på att öka säkerheten kring tunneln ska läggas på att resa staket på båda ländernas sidor.

— Vi investerar i staket både på den franska och den brittiska sidan. Vi gör allt vi kan, säger Cameron.

Källa:
Storbritannien vill skärpa säkerheten


  • Publicerad:
    2015-07-31 09:35