NORGE. Tidningen VG har undersökt förhållandena på norska asylboenden och kommit fram till att bland de frivilliga kvinnor som arbetar där är det ett betydligt stort antal av dessa som inleder sexuella förhållanden med asylsökarna. Detta på initiativ från kvinnorna själva och gärna i utbyte mot ekonomiska gåvor.

Tidningen VG har i sitt reportage intervjuat flera asylsökare som bevittnar trenden: frivilliga kvinnor på norska asylboenden som inleder sexuella relationer med asylsökarna och byter till sig sextjänster av asylsökarna mot olika gåvor och tjänster. Bland asylsökarna kallas kvinnorna för ”sugar moms”

En av asylsökarna som VG har intervjuat, Yousef, säger att kvinnan som han inledde ett sexuellt föhållande med spenderade mellan 15 000 och 20 000 norska kronor varje gång de träffades. När relationen tog slut så stod dock tre kvinnor i kö för att ta hennes plats. Alla frivilligt anställda på boendet.

På denna mottagning var 85 procent av de frivilliga kvinnor, något som är vanligt för resten av landet och fenomenet är sedan tidigare känt i Sverige där dessa kvinnor är mest kända som ”batikhäxor” och är vuxna kvinnor, som VG också betecknar dem som.

Källa:
«Sugar-mammaer» – et utbredt fenomen på norske asylmottak


  • Publicerad:
    2018-09-25 21:50