STOCKHOLM. Under måndagen höll vänsterextremister en demonstration till stöd för Joel Bjurströmer Almgren som nu ska upp i rätten åtalad för dråpförsök. SVT var på plats för att rapportera om demonstrationen och en av SVT:s journalister välkomnades med ett knytnävslag rakt i ansiktet!

Media rapporterar att cirka 80 vänsterextremister samlats på Medborgarplatsen i Stockholm för att demonstrera till stöd för Joel Bjurströmer Almgren i måndags. Vänsterextremisterna själva överdriver i sedvanlig ordning och påstår bland annat på Facebook att det var 500 personer som demonstrerade till stöd för Bjurströmer Almgren som nu kommer åtalas för dråpförsök.

Organisationer som deltog i den lilla demonstrationen var bland annat Antifascistisk Aktion, Syndikalistiska Ungdomsförbundet och Revolutionär Kommunistisk Ungdom.

På plats under demonstrationen var journalister från SVT som skulle rapportera om demonstrationen.

Som vanligt var det vissa vänsterextremister som inte ville stå för sina åsikter och därför hade maskerat sig under demonstrationen.

När SVT filmade en man som var maskerad blev han ursinnig och skrek att han inte ville bli filmad och sedan måttade han ett knytnävslag som träffade SVT:s kameraman i ansiktet.

Mannen, som var så mån om sin anonymitet, fastnade dock på film och polisen tog in en misstänkt person för förhör. Mannens personuppgifter bör därför bli offentliga handlingar inom kort.

SVT-journalisten behövde inte uppsöka sjukhus men polisanmälde händelsen.

Ulf Johansson, ansvarig utgivare på SVT Nyheter, kommenterar händelsen på följande sätt:

— Det är väldigt allvarligt att journalister attackeras på det här sättet på allmän plats när man ska nyhetsbevaka en händelse.

Källa:
SVT:s team attackerades på Medborgarplatsen


  • Publicerad:
    2014-04-08 00:20