HOMOLOBBYN. Efter Sölvesborgs kommuns förbud att hissa homosexflaggan trappas symbolkriget upp. Värdegrundsaktivister arbetar nu för hårdare tag för att främja HBTQP.

Nyligen beslutade Sölvesborgs kommun i Blekinge att inte hissa de sexuellt avvikandes regnbågsflagga med hänvisning till att den inte ingår i svensk flaggning.

Detta fick Moderaternas ungdomsförbund att leverera en flagga till kommunhuset. Även Liberalerna i den skånska kommunen Skurup har i en motion yrkat på att kommunen ska köpa in och hissa flaggan.

I angränsande Tomelilla kommun vill Socialdemokraterna inte vara sämre. Tidigare har Tomelilla hissat bögflaggan en gång om året. Nu vill Socialdemokraterna i kommunen att den börjar hissas en gång i månaden.

Socialdemokraterna vill visa att man ”tar ställning i frågan”. Partiföreträdare har därför även i Tomelilla skrivit en homovurmande motion med hänvisning till att man vill framstå som en modern kommun.

Socialdemokraterna i Tomelilla anser att det är viktigt att Tomelilla kommun visar att kommunen vill vara modern och ta ställning för mänskliga rättigheter och mot diskriminering.

Tomelilla kommun har redan tagit ställning för vad de kallar för ”mänskliga rättigheter” och ”mot diskriminering”, men detta ska alltså bevisas med ett än mer frekvent hissande av homolobbyns flagga.

Källa:
Lokaltidningen Sjöbo Tomelilla Simrishamn


  • Publicerad:
    2019-09-30 17:40