Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sveket mot svenskarna – Eivor, 84, pantar burkar för att kunna köpa mat

INRIKES. Många pensionärer klarar sig inte på sina låga pensioner, utan måste panta tomburkar för att kunna köpa mat. Eivor, 84 år, är en av dem.

Svenska pensionärer är de fattigaste i Norden

FOLKUTBYTET. I den ekonomiskt långt utvecklade staten Sverige, är pensionärerna i landet de fattigaste i Norden och i merparten av EU:s länder. ”Pengarna läggs på annat”, säger nationalekonomen Tino Sanandaji.  

Pensionen sänks för 150 000 pensionärer – får leva på tusentals kronor mindre i månaden

INRIKES. Nu kommer pensionen att sänkas för 150 000 pensionärer, vilket innebär tusentals kronor mindre i månaden för många äldre. Anne-Maria Carlsgård, som är ombudsman på Kommunal, beskriver detta som ”olyckligt”.

Allt fler svenskar beredda att jobba efter 65

INRIKES. Uppemot hälften av Sveriges befolkning räknar med att tvingas fortsätta arbeta efter 65 års ålder och bland åldersgruppen 18-29 år är siffran ännu högre.

Hemlösa svenskar bortprioriteras av Socialförvaltningen

SVERIGE. Rasfrämlingar tas emot med öppna armar och ges gratis uppehälle samt frikostiga bidrag. Samtidigt står svenskar hemlösa och ges ingen hjälp. Ett äldre par bestånde av en 80-årig man och hans sambo bor i skrivande stund i ett kallgarage sedan de blivit vräkta.  

Svenska pensionärer lever i fattigdom

SVERIGE. En invandrarfamilj som kommer till vårt land kan få så mycket som 30 000 kronor i bidrag varje månad, samtidigt ökar andelen svenska pensionärer som lever i fattigdom lavinartat. 314 000 pensionärer lever idag under fattigdomsgränsen.  

Svenskarna spår fler fattigpensionärer inom tio år

INRIKES. En majoritet av svenskarna tror att antalet fattigpensionärer kommer att öka inom tio år, kronobergarna är mest oroliga för en bister framtid för många pensionärer.