Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Moderaternas svar på gängkriminaliteten: Grundlagsinskränkningar och mer hemlig avlyssning

INRIKES. Regeringen och Morgan Johansson får allt mer kritik för sin oförmåga att hantera gängkriminaliteten, som nyligen ledde till att två oskyldiga barn skottskadades. Men Moderaternas lösning på problemen är att inskränka föreningsfriheten samt ge polisen fler resurser till hemlig avlyssning.

Grundlagsändring föreslås för att kunna förbjuda terrororganisationer

INRIKES. En grundlagsförändring har föreslagits av en parlamentarisk kommitté. Genom förändringarna vill man kunna införa ett förbud mot terrororganisationer.

Toppsosse i Sundsvall döms för brott mot grundlagen

SUNDSVALL. En tidigare högt uppsatt socialdemokrat döms nu för brott mot tryckfrihetsordningen. Detta efter att hon i egenskap av ordförande för Överförmyndarnämnden försökt eftersöka en anonym källa som avslöjat missförhållanden inom myndigheten.

Löfven vill göra det svårare för riksdagen att avsätta statsministrar

POLITIK. I en intervju med DN säger den nyvalde statsministern Stefan Löfven att Sverige borde införa en ordning där man inte kan rösta bort en statsminister om man inte har en kandidat som är redo att ta över. På så sätt hade Löfven aldrig röstats bort efter höstens riksdagsval.

Nordfront frågade om Davidsstjärnor under Prideparad – då raderade Försvarsmakten bilden

FÖRSVARSMAKTEN. Nordfront skrev tidigare idag om att Försvarsmaktens tekniska skola åkte runt i Stockholms Prideparad med Davidsstjärnor på ett militärfordon. Men när Nordfront frågade ifall man därmed tar ställning för Israel raderades bilden på fordonet från Försvarsmaktens tekniska skolas Facebooksida.

Nytt utspel från SD: Ge partiledningarna makten att avsätta folkvalda

POLITIK. Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson vill nu att partierna ska kunna avsätta folkvalda ledamöter som inte lyder sitt parti. Karlssons förslag innebär en ändring i grundlagen och i praktiken skulle det innebära att det blir omöjligt för en folkvald riksdagsledamot att rösta emot sitt partis linje.