EKONOMI. Fackpamparnas business class-resor och politikernas höjningar av sina egna löner visar att andras hårda arbete lönar sig.

Nationalekonomen Tino Sanandaji skriver i en satirisk och frän kommentar på sin Facebooksida att det är ”kul att se att hårt arbete fortfarande lönar sig, nu när många svartmålat läget i Sverige med prat om regeringskris, nedskärningar och hemlöshet”.

Korrupta fackpampar
Sanandajis muntra kommentar föranleds av nyheten att Johan Lindholm på fackförbundet Byggnads tog med sig några representanter för fackföreningen till en nationalpark i Sydafrika. Naturligtvis på fackmedlemmarnas bekostnad. Lindholm har tidigare kritiserats för att ha tagit emot en lägenhet som byggts om åt honom medan han ägde en villa knappt två mil bort, vilken han då kunde sälja för över fem miljoner kronor.

— Självklart ska man vara ett gott föredöme för sina medlemmar. Men i det här fallet handlar det om mitt omfattande arbete. Jag har helt enkelt inte tid att ta hand om mitt hus, sa Lindholm då.

Korrupta politiker
Samtidigt höjer politiker på Lidingö sina löner. Det är helt ”rimligt” för att kunna undvika misstag som tidigare gjorts. Därför kommer till exempel kommunstyrelsens moderate ordförande Daniel Källenfors i framtiden kunna tjäna runt 108.000 kronor i månaden, vilket innebär en löneförhöjning på nästan 20 000 kronor.

Korrupta förvaltningar
Även de gängkriminella lever gott. Enligt SVT bjöds sådana på skidresa och hotell på Gotland. Det är socialtjänsten i Malmö som tidigare har placerat flera kriminella ”unga män” i stödboenden runt om i staden som en del i hjälpen att förmå dem att sluta begå brott.

Tyvärr hjälpte inte socialtjänstens omsorger för att få bukt med de ”unga männens” kriminalitet. Mordförsök, innehav av sprängmedel, knark och vapen är några av brotten som de har begått under tiden. Som plåster på sina sår fick flera av de placerade gängkriminella förra året åka på skidsemester som företaget bjöd på.

Tino Sanandaji noterar att det alltså inte finns några ”skäl att oroa sig för ekonomin när det råder permanent högkonjunktur för de som lever gott på andras pengar”.

Källa:
Tino Sanandaji/Facebook


  • Publicerad:
    2018-11-29 17:35