ISLAMISERING. Den populära chokladen Toblerone har i tystnad blivit halalcertifierad. Oavsett var i världen man köper Toblerone, stöder man numera islamisk halalslakt.

Marabous moderbolag – det judiska multinationella företaget Mondelēz – har vidtagit åtgärder för att tillfredsställa alla rättrogna muslimer i västvärlden. Sedan april i år har produktionen av den omtyckta chockladen Toblerone skett enligt muslimska halal-lagar. Det innebär bland annat att tillverkningen överses av en muslimsk mufti. En mufti är en rättrogen muslim som har rätt att tolka sharialagar. Mondelēz har gjort ändringar i ingredienser och i produktion för att erhålla halalcertifiering.

Tidningen Blick har intervjuat Mounir Khouzami, som tillhör ett schweiziskt-arabiskt nätverk som lobbar för att främja ekonomiska relationer mellan Schewiz och arabländer. Khouzami anser att Mondelez har slagit in på en korrekt väg.

— Halalcertifiering är framtiden, säger Khouzami.

Med tanke på de demografiska omvälvningar som Västeuropa genomlever i och med främlingsinvasionen från tredje världen, finns det stora pengar att tjäna på att sälja halalcertifierade produkter.

Inte oväntat faller nyheten om halalcertifieringen av den anrika Tobleronechokladen inte i god jord på sociala medier. Många är upprörda över att Mondelez i tysthet har ändrat produktionen och därmed fått halalmotståndare att svälja politiskt och djurrättsvidriga produkter. En del påpekar det som många öppet anser; att det pågår en smygislamisering av hela Västvärlden. Några uppmanar till bojkott.

”Dags att ta farväl av Toblerone. Som ex-muslim äter jag inte ’halal’-mat”, skriver en person på sociala medier.

Källor:
Toblerone er blitt halal
Toblerone ist jetzt halal


  • Publicerad:
    2018-12-17 20:30