USA. Efter att ha bett rasfrämmande politiska motståndare att ”åka tillbaka dit ni kom ifrån och fixa era egna länder” anklagas Donald Trump för ”rasism” av Demokraterna.

USA:s president Donald Trump skrev nyligen på Twitter att ”progressiva demokratiska kongresskvinnor” som kommer från länder som är ”de mest korrupta och olämpliga” och ”vars regeringar är en total katastrof” inte bör diktera hur USA, som han menar är ”den bästa och mäktigaste nationen på jorden”, ska styras. Istället anser Trump att kvinnorna bör ”åka tillbaka och fixa de totalt nedbrutna och brottsplågade platser som de kommer från” för att sedan komma tillbaka och visa ”hur man gör”.

Trump menar att kvinnorna inte kan åka fort nog, eftersom dessa platser är i stort behov av hjälp. Han föreslår också att representanthusets talesman, demokraten Nancy Pelosi, ska ordna med gratis resa.

Trumps uttalande har väckt ont blod hos Demokraterna, som nu anklagar honom för ”rasism”. Demokraterna menar att Trump syftar på puertoricanen Alexandria Ocasio-Cortez, som representerar delstaten New York i representanthuset, somaliern Ilhan Omar som företräder Minnesota och palestiniern Rashida Tlaib som företräder Michigan.

— Detta är ett rasistiskt Twittermeddelande. Det här är amerikanska medborgare som har blivit valda i USA, har demokraten Ben Ray Lujan sagt om Trumps uttalande.

Nancy Pelosi menar att Trumps ord är ”främlingsfientliga och syftar till att splittra vårt land”. Trumps ”plan att ’göra Amerika bra igen’ alltid har handlat om att göra Amerika vitt igen”, tillägger hon.

Källa:
Trump anklagas för rasism efter tweet


  • Publicerad:
    2019-07-15 13:00