UNDERSÖKNING 50 procent betraktar sig själva som antisemiter och 87 procent förstår judefrågan i någon grad.

Hälften av Nordfronts läsare, 50,14 procent, benämner sig själva som antisemiter medan 16,89 procent föredrar att kalla sig för antisionister. 20,33 procent av de som röstat ser sig inte sig antisemiter men anser att judarna har helt klart för mycket makt.

Totalt är det 87,36 procent som är vad judarna själva anser vara antisemiter. Att anse att judarna har för mycket makt, eller mer makt än andra grupper, är detsamma som att sprida en ”antisemitisk konspirationsteori” enligt såväl Judiska församlingen som ADL. Enligt många judar, dock inte alla, är det samma sak att kritisera Israel och vara antisionist som att vara antisemit.

Ett trendbrott

Undersökningen visar som sagt också att 50,14 procent av läsarna, 57,4 procent av de som i någon grad förstår judefrågan, väljer att kalla sig för antisemiter.

Även om det inte finns någon statistik kring det hela fanns det en tydlig trend för bara några år sedan att svenska nationella avstod från att kalla sig för antisemiter. Detta delvis eftersom det i grunden är ett mycket värdeladdat ord som judisk makt-rörelsen använder sig av för att tysta kritiker. Att allt fler nu benämner sig som antisemiter antyder att judisk makt-kritiker är på frammarsch medan judisk makt-rörelsen inte kommer kunna använda sig av begreppet lika effektivt som tidigare. Att 57,4 procent av de mer eller mindre judemedvetna öppet kallar sig antisemiter kan definitivt betraktas som et trendbrott.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Så här såg Veckans fråga ut:

Enligt en ny rapport från Tyskland ökar såväl ”högerextrema” som antisemitiska attityder bland tyskar. Antalet som ska ha antisemitiska värderingar i Tyskland ligger på 5.7 procent medan andelen som helt avfärdar antisemitism har minskat till 79.9 procent från tidigare mätningar på 88 och 86.8 procent.

Ser du dig själv som antisemit eller gillar du inte det begreppet? Kanske ser du rent av judarna som våra allierade? Diskutera gärna i Nordfronts fristående chattgrupp på Telegram.

Ser du dig själv som antisemit?

  • Ja (50,14%, 873 röster)
  • Nej, men judarna har helt klart för mycket makt (20,33%, 354 röster)
  • Nej, men antisionist (16,89%, 294 röster)
  • Nej (7,7%, 134 röster)
  • Nej, Israel/judarna är vår främsta allierade (4,94%, 86 röster)
  • Totalt 1741 röster.

Frågan avslutades 2023-10-08. Det går inte längre att rösta.