BODEN. Just nu håller Nordiska motståndsrörelsens första maj-demonstration på i Boden. Motdemonstranterna har redan börjat härja, och för ändamålet har de satt upp en ”solidaritetsjour” dit man kan ringa ifall en kamrat blir gripen.

”Boden mot rasism” arrangerar en tillståndsgiven ”motdemonstration” i Boden. Bakom ligger en lokal förmåga från Rättvisepartiet socialisterna vid namn Raymond Ohlson. Skärmbild: facebook.com.

Antirasister påstår att de ”kraftsamlar” i Boden och att folk ska resa dit från när och fjärran. I sina interna meddelanden hävdar man att man ska stoppa Nordiska motståndsrörelsens demonstration, med både lagliga och olagliga metoder.

Hur det blir med den saken återstår att se, då det påstådda motståndet inte framstår som särskilt imponerande. Men till ändamålet har man satt upp en så kallad solidaritetsjour. Denna ska fungera som en slags sambandscentral, dit så kallade motdemonstranter ska ringa ifall en kamrat bli gripen.

Nordfront har kommit över de två telefonnummer som används för ändamålet. Det vore förstås tråkigt för yttrandefrihetsmotståndarna ifall det blir svårt att nå fram, exempelvis ifall dessa nummer sprids vidare på sociala medier och Discord och blir total nedringda.

Dessa nummer används som motdemonstranternas ”solidaritetsjour” i Boden:

0705542372 & 0705542363

 


  • Publicerad:
    2018-05-01 12:30