DEMOKRATUR. Annie Lööf har låtit sin mediestrateg bekräfta att hon tillhör ett elitistiskt globalistiskt nätverk. Förklaringen lyder att det är ”viktigt med nätverksbyggande”.

Efter en debattartikel publicerad i Expressen bryter Centerpartiet tystnaden om statsministerkandidaten Annie Lööfs medlemskap i den globalistiska Trilaterala kommissionen, en privat maktorganisation som syftar till att förändra politiken i länder över hela världen.

Annie Lööf själv har själv inte kommenterat sitt elitmedlemskap, men har låtit Centerpartiets mediestrateg Karl-Johan Karlsson skicka ett kortfattat meddelande i form av ett SMS till Samhällsnytts journalist Egor Putilov.

Karlsson bekräftar Lööfs medlemskap i den ljusskygga utländska organisationen, vars toppmedlemmar bland annat träffas på de årliga Bilderbergmötena. Han påstår i meddelandet att Lööf har varit ”öppen” med sitt deltagande i Trilaterala Kommissionen. Ändå har inga journalister i de stora bolagsmedierna tidigare skrivit något om detta, och Lööf har inte själv offentligen berättat om det.

Annie Lööf har varit öppen med sitt deltagande. Som ledande politiker är det viktigt med nätverksbyggande, både i Sverige och internationellt. Hon har deltagit i dessa sammanhang för att få mer kunskap i form av seminarier och föreläsningar, samt träffa människor från olika delar av världen”, skriver Karlsson.

Mediestrategens bekräftelse väcker många följdfrågor och Samhällsnytt har ställt flera sådana till Karl-Johan Karlsson:

 • Vad är skillnaden mellan att ”deltaga” och att vara invald i Trilaterala kommissionen?
 • Vad är Lööfs funktion där?
 • Du säger att hon har varit öppen med sitt deltagande. Jag kan dock inte hitta någonstans att hon hade berättat om detta i medier. Kan du ge en länk eller dylikt?
 • Trilaterala kommissionen anklagas för att vara ett informellt maktcentrum. Hur lämpligt är det för en offentlig politiker att deltaga i slutna sammankomster i sådana sammanhang?
 • Ser Centerpartiet några säkerhetsrisker med att dess partiledare verkar i det fördolda med utländska intressenter?
 • Vilka personer har Lööf träffat hos Trilaterala kommissionen?
 • Vilka ämnen har diskuterats där?
 • Vilka beslut har fattats?

Karl-Johan Karlsson har dock avböjt att svara på samtliga följdfrågor, rapporterar Egor Putilov.

Källa:
Centerpartiet bekräftar Lööfs hemliga engagemang: ”viktigt med nätverksbyggande”


 • Publicerad:
  2018-09-28 07:00