DANMARK Danmarks motsvarighet till Svenska Kyrkan anordnade under Köpenhamn Pride en ”barnpride”, där barn fick lära sig om homofili, träffa transor och lyssna på bibelhistorier.

Danska folkkyrkan har precis som sin svenska systerkyrka Svenska Kyrkan entusiastiskt anslutit sig till homolobbyn och deltar regelbundet i så kallade Pridefestivaler.

Under helgens ”Köpenhamn Pride” bidrog den evangelisk-lutherska ”folkkyrkan” med att anordna ”barnpride” för ”regnbågsfamiljer” och ”regnbågsbarn” i Enghave kyrka, skriver danska Nordfront.dk. Under evenemanget lät man barn få ”dansa och sjunga” och lyssna på bibelhistorier med ”queertransan” Ramona Macho.

I ett filmklipp som publicerades på Facebook inför spektaklet säger homoprästen Viggo Julsgaard Jensen, som är kyrkoherde i Enghave kyrka, att ”barn ska veta att Gud älskar alla människor och vi ska ge dem modet att vara vem de är också när de är annorlunda än majoriteten.

Inlägget har fått mycket kritik från människor som anser att kyrkan bidrar till att sexualisera barn och att man som ”folkkyrka” överhuvudtaget inte bör blanda sig i sexualitet och politik. Andra påpekar att Pride-budskapet överhuvudtaget är olämpligt för barn.

Danska folkkyrkan har tvingats radera flertalet kommentarer, framförallt sådana som gör en koppling mellan homolobbyn och pedofili och gromning av barn.

— Det är mycket personangripande kommentarer. Det är klart att man inte kan undgå att bli bara en liten smula påverkad av dem, säger Viggo Juulsgaard Jensen till danska TV2.