NYSPRÅK. Ett nytt begrepp är på intågande.

Kan du dina orwelliska nyspråksord? Här är en ordlista över några av de ord som genomgått PK-behandling:

Könsbyte = könskorrigering.

Rasism riktad mot vita = antirasism.

Invandrare = nyanlända.

Illegala invandrare = papperslösa.

Skäggiga vuxna illegala invandrare som ljuger om sin ålder = ensamkommande flyktingbarn.

Så var det saken med ordet ”tandtroll”. När Miljöpartiet och Moderaterna 2013 beslutade att alla ”papperslösa” skulle få fri tandvård var det en del svenskar som redan började tala om ”tandtroll” på ett skämtsamt sätt.

Och för bara några dagar sedan bekräftade Folktandvården att dessa papperslösa också har mer karies eftersom de inte vet hur man borstar tänderna (något som Folktandvården nu ska lära dem). Folktandvården gör sig nu redo att ta emot en aldrig sinande ström av främlingar som ska få obegränsat med tillgång till den typ av tandvård som många svenskar inte har råd med. Hundratusentals tandtroll väntar på att få bli behandlade.

Nordfront erfar att nästa steg kommer att bli att byta ut ordet ”tandtroll”. Detta eftersom ordet kan ge felaktiga associationer och kränka barn som både flyr, saknar papper och är väldigt ensamma.

Se bild nedan:

Klicka för större bild.

Klicka för större bild.

Veckans satir

Ett gott skratt förlänger livet och då Sverige av idag på många sätt är ett stort skämt kan det vara lika bra att skratta åt galenskaperna. Nordfront har därför börjat ”Veckans satir” precis som vi redan har ”Veckans låt” (fredagar), ”Veckans propagandabild” (lördagar), ”Veckans film” (söndagar), och ”Veckans fråga” (måndagar). ”Veckans satir” kommer att publiceras på tisdagar klockan 20:00.

Idéer och uppslag till satirteckningar och andra former av satir tas tacksamt emot. Vi behöver också fler tecknare eller bildredigerare som kan skapa roliga bilder.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2015-05-26 20:00