MEDIA Disneys VD Bob Iger har meddelat företagets ägare att man ska ”tona ned bruset” kring det pågående kulturkriget som Disney har deltagit i. Det han syftar på är homopropaganda riktad mot barn.

Disneys judiske vd Bob Iger tvingades avgå 2020 efter en rad fiaskon där filmjätten publicerat Star Wars-filmer som ingen gillade. Hans efterträdare Bob Chapek valde att eskalera homopropagandan mot barn till en sådan grad att företaget tvingades göra sig av med honom och återinsätta Iger i slutet av förra året.

Nu har Bob Iger dessutom meddelat Disneys ägare att man avser att ”tona ned bruset” kring det pågående kulturkriget, rapporterar Reuters. I Disneys fall har det framförallt handlat om en konflikt med Floridas konservative guvernör Ron DeSantis, som på olika sätt försökt sätta käppar i hjulet för Disneys verksamhet i delstaten.

Sedan Disney intog en ledande position i den bredare homolobbyn i syfte att sexualisera barn har man fått kämpa med uteblivna framgångar. Bob Igers kommentar ska ha varit ett svar på några av delägarnas farhågor att företaget har blivit alltför involverat i sociala och politiska frågor.

— Vårt främsta uppdrag måste vara att underhålla och ha en positiv inverkan på världen, bedyrade Iger under mötet.

— Jag är väldigt allvarlig med detta. Det ska inte vara agendadrivet.