UTRIKES. Filippinernas president Rodrigo Duterte säger nu att han personligen har dödat en kidnappare genom att kasta ner honom från en helikopter. Han har även gått ut pch lovat att han kommer att göra samma sak med korrupta politiker och tjänstemän inom statsförvaltningen.

rodrigo-duterte-at-pinoy-brunei

Filippinernas president Rodrigo ”The Punisher” Duterte, mest känd för sina kontroversiella uttalanden samt för hans sätt att hantera kriminaliteten i landet, har gjort det igen. Under veckan ska han ha sagt att han personligen fångat in en kidnappare och sedan slängt ner honom från en helikopter. Han lovade sedan att han kommer att göra samma sak mot korrupta politiker och tjänstemän inom statsförvaltningen. Duterte lovade att hans kampanj mot korruption kommer att bli lika seriös och effektiv som hans kampanj mot droger.

— Om du är korrupt, då kommer jag och fångar in dig med en helikopter och jag kommer att slänga av dig på vägen till Manila. Jag har gjort det förr, så varför skulle jag inte göra det igen?, sa han.

Duterte har medgett att han personligen dödade kriminella under sin tid som borgmästare i staden Davao. Kommission för mänskliga rättigheter i Filippinerna lovade att man skulle undersöka Dutertes påståenden medan justitieminister Vitaliano Aguirre försökte tona ned Dutertes påståenden.

– Det handlar om en hyperbol, så fungerar presidenten. Han använder ofta överdrifter för att få fram sitt budskap, sa Aguirre.

Själv verkar Duerte inte ha några planer på att tona ned sig själv. Han har lovat sina väljare att han ska ”förnedra” delegationer från USA och Europa som kommit för att undersöka hans krig mot droger. Han la även till att USA:s president Barack Obama är en ”horunge” som kan ”dra åt helvete”.

Det var senast under förra veckan som Duterte kallade FN-toppen Zeid Ra’ad Al Hussein för ”idiot” och ”son of a bitch” efter att Al Hussein ska ha föreslagit att man ska öppna upp en utredning mot Duterte om de avrättningar som han ska ha medgett att han utförde under hans tid som borgmästare i Davao City och det ”chockerade” höga antal dödsfall som inträffat under det drogkrig som pågår i Filippinerna.

I november i år avfärdade den filippinske presidenten på nytt utländska försök att utreda hans agerande genom att kalla europeiska jurister för ”ärthjärnor” och västerländska domstolar för ”bullshit”.

Källa:
Duterte: I tossed out kidnapper from helicopter


  • Publicerad:
    2016-12-29 11:40