TYSKLAND. Polisen i Berlin har efter tips från allmänheten lyckats identifiera och gripa en av männen som ska ha varit i sällskap med gärningsmannen som helt oprovocerat sparkade en tysk kvinna ner för en trappa i tunnelbanan i Berlin.

Bild från övervakningskamera som visar attacken.

Bild från övervakningskamera som visar attacken.

Det var under förra veckan som en video från en övervakningskamera i tunnelbanan i Berlin kablades ut i såväl gammelmedier som alternativa medier. Filmen visar hur en man ur ett gäng med arabiskt ursprung sparkar en tysk kvinna helt oprovocerat i ryggen så hon faller ner för en trappa.

På några dagar hade polisen fått in ett tiotal tips som ledde fram till att en person som var i gärningsmannens sällskap kunde identifieras och gripas under måndagen.

Händelsen inträffade under natten till den 28 oktober i år men allmänheten fick reda på händelsen först under förra veckan. Enligt vissa rykten var det inte tänkt att allmänheten skulle få ta del av filmen och att någon från polisen har filmat av övervakningsfilmen med sin mobilkamera och läckt den till media. Den personen sägs nu eftersökas på samma sätt man nu söker efter gärningsmannen i fallet.

En anonym affärsman har utlyst en belöning på 5 000 euro till den som kan lämna tips som leder till ett gripande av gärningsmannen. Han vill även ge kvinnan 5 000 euro så hon kan återhämta sig från skadorna och för att hon ska kunna ta en semester.

Källa:
Misstänkt gripen för tunnelbanedåd i Berlin


  • Publicerad:
    2016-12-13 08:00