STOCKHOLM. Under natten ska grannar till en biluthyrningsfirma i centrala Stockholm ha larmat om en hög smäll. När polis kom till plats visade det sig att en detonation skett i biluthyrningsfirmans lokaler.

03.39 under natten till onsdagen larmades polis av boende i närheten av Upplandsgatan i centrala Stockholm. Enligt larmet ska man ha hört en kraftig smäll i området, vilket förklarades när man kom till platsen och såg hur fönstren till en biluthyrningsfirmas lokaler hade krossats.

— Det är någon typ av detonation. Vi har spärrat av området och inväntar bombtekniker, säger Tomas Ibstedt på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Vid 06:45-tiden hade polisens tekniker ännu inte kunnat komma fram till lokalen för att undersöka den.

— Vi har skickat dit kriminaltekniker som ska göra en undersökning, men det kan först ske efter att nationella bombskyddsteknikerna har säkrat platsen, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Man har spärrat av ett område runt biluthyrningsfirmans lokal.

— Det är till följd av glassplitter med mera ute på gatan från den här lokalen. Dels för att säkra spår och dels för att boende inte ska trampa på något eller punktera däcken på bil eller cykel, berättar Asp för Aftonbladet.

Under tiden har polisen bland annat talat med vittnen och försökt att kartlägga händelseförloppet.

— Vi vill veta varför man gör såhär mot just den här biluthyrningsfirman, säger Thomas Ibstedt.

Källa:
Smäll i centrala Stockholm – bombtekniker på väg


  • Publicerad:
    2018-08-01 07:30