ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Den judeägda it-jätten Facebook finslipar sin kartläggning av de 1,7 miljarder människor som registrerat sig som användare hos det ”sociala” mediet.

Zuckerbergredeyes

Att Facebook kartlägger sina användare är inget nytt, däremot finslipas övervakningstekniken fortlöpande. I skrivande stund håller den judeägda it-jätten ett vakande öga över omkring 1,7 miljarder människor världen över som registrerat sig som användare och anses vara aktiva. Facebook ligger hela tiden i framkant gällande övervakning och kartläggning av jordens befolkning.

För att lyckas med det hela följer och registrerar Facebook alla användares aktivitet. Varenda ”gilla” räknas in i it-jättens kartläggning vilket leder fram till att alla människor som använder sig av det ”sociala” mediet hamnar i en politisk kategori. Denna åsiktsregistrering som Facebook ägnar sig åt använder de sedan för att bland annat maximera sin vinstmaskin genom annonsinteckningar.

Om du är en av alla de människor som låtit registrera sig som användare, kan du själv kontrollera vad Facebook tror sig veta om dig och dina politiska åsikter. Genom att följa denna länk finner du de annonsinställningar som Facebook kopplat samman med just dig. Därifrån kan du klicka dig vidare till ”livsstil och kultur” som finns under avsnittet ”intressen”. Där hittar du den politiska kategori som Facebook räknat in just dig i. Stämmer deras åsiktsregistrering?

Källa:
Facebook


  • Publicerad:
    2016-08-27 11:20