EKONOMI Börsen fortsätter att falla sedan beskedet om att USA:s privatägda centralbank valt att trippehöja styrräntan ännu en gång.

Under gårdagen stod det klart att USA:s privatägda och judiskstyrda centralbank Federal Reserve genomför ytterligare en höjning av styrräntan. Återigen höjer man med 0,75 procentenheter, en så kallad trippelhöjning och landar på nivåer som inte varit så höga sedan finanskrisen 2008.

Beskedet kom efter tisdagens besked från Riksbanken att höja styrräntan med hela 1 procentenhet och Europeiska centralbankens höjning med 0,75 procentenheter tidigare i september.

Räntehöjningarna har fått börsen att falla över hela världen, skriver TT. I Sverige landade 29 av 30 aktier på minus bland de mest omsatta i OMXS30-index. Samma trend ses på börsar i Europa, på Wall Street och på Asien-börsar.

Även värdet på kronan har sjunkit och under natten noterades ett nytt bottenrekord gentemot dollarn: 11:14 kronor per dollar. Under morgonen har kursen legat kring 11:11 kronor per dollar, mot det tidigare bottenrekordet från 2001 på 11:04 kronor per dollar.