MEDIA. Den 8 mars 2014 publicerades det första avsnittet av Granskning Sverige. Nu firar radioprogrammet ett-årsjubileum med ett entimmesprogram med det bästa från året som gått.

”Vi får höra hur etablissemangsföreträdare blir arga, slänger på luren i örat, blir tagna med byxorna nere och hur man fäller makabra uttalanden. Detta är nästan en timmes sensationell underhållning. Skrämmande, fascinerande och otroligt på samma gång”, skriver Granskning Sverige om det gångna året.

Granskning Sverige, som beskriver sig som det första opolitiska medborgarjournalistiska radioprogrammet i Sverige, som vågar ställa obekväma frågor till makthavarna, säger i programmet att arbetet med att verkligen granska makten – vilket formellt är medias ansvar – inte varit helt populärt bland andra medier.

Den 8 mars 2014 startar en helt ny folkrörelse i Sverige. En folkrörelse där vanliga svenskar börjat ringa, spela in och spela upp hur makthavarna, tjänstemännen och journalisterna beter sig när de ska svara på vanliga medborgares frågor. Gransking Sveriges hade sett dagens ljus.

Granskning Sverige har avslöjat det ena missförhållandet efter det andra. Flera lyssnare har nominerat Granskning Sverige till Guldspaden, men medierna och politikerna har gjort allt för att tysta, mörklägga och ignorera svenska folkets frågor.

Under året har Granskning Sverige ställt Beatrice Ask, Bengt Westerberg, David Baas och många andra mot väggen. Vilken är din favorit?

Lyssna på programmet nedan:


  • Publicerad:
    2015-03-09 11:00