FRÄMLINGSINVASIONEN. Heroinmissbruk är vanligare bland så kallade ensamkommande flyktingungdomar än bland övriga befolkningen och utgör 90 procent av de som grips för innehav och bruk av heroin. Numera sker handeln i Rinkeby, Tensta och Husby, den som förut var vanlig på Sergels torg.

narkotika

Förut skedde mycket av heroinhandeln på Sergels torg, nu har den utökat även till Rinkeby, Tensta och Husby och de nya kunderna är så kallade ensamkommande ungdomar.

— 90 av 100 som röker heroin, som rapporteras in till polisen är ensamkommande flyktingungdomar. Det är en tickande bomb”, säger Kommissarie Lennart Karlsson på citypolisen i Stockholm.

Nio av tio gripna runt omkring centrumkärnan och tunnelbaneperrongen i Rinkeby, Tensta och Husby är  också ”ensamkommande flyktingar”. Trygghetsvärdar har det senaste halvåret slagit larm om den omfattande heroinhandeln.

— Vi är nio poliser som jobbar här ute, vi skulle kunna vara tio gånger så många bara i gatulangningsgruppen här i Rinkeby, säger Erik Ahnlund, gruppchef för polisen i Rinkeby-Kista och fortsätter:

— Det måste ske en politisk lösning. Jag tycker det är mycket snack men att det tar alldeles för lång tid innan det händer något.

Källa:
Ensamkommande – heroinlangarnas nya kunder


  • Publicerad:
    2017-01-12 10:55