Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Hovrätten friar Abbe “Blattelito” för badkarsmord på exflickvän

Av Redaktionen, 2019-07-04
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Den så kallade influencern Abbe Blattelito dömdes tidigare i år för mord på sin exflickvän. Men nu frikänner Svea hovrätt honom från mordet, samtidigt som han döms för en rad andra allvarliga brott.

Abbe ”Blattelito” Alsaadi (19950519-5256).

I april dömdes ”influencern” och Snapchat-kändisen Abbe ”Blattelito”Alsaadi till 18 års fängelse för att ha mördat sin exflickvän genom att injicera henne med en dödlig dos av opioiden tramadol.

Kvinnan hittades död i sitt badkar dagen efter, och snart kom misstankarna att riktas mot Blattelito eftersom kvinnan tidigare sökt hjälp från polisen mot hans trakasserier.

Förutom mordet dömdes han även för misshandel och grov kvinnofridskränkning mot kvinnan. Dessutom för olaga hot, ofredande, förtal, grovt förtal, sexuellt ofredande, egenmäktigt förfarande, skadegörelse, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott och grovt vapenbrott.

Enligt tingsrätten var motivet till mordet att hans Snapchat-fasad höll på att falla då exflickvännen hotade att avslöja hur hans verkliga liv och beteende såg ut. Man menade samtidigt att livstids fängelse var ett för hårt straff, då mordet varken ansågs var våldsamt eller utdraget.

Kvinnans anhöriga överklagade domen, då de ville se ett hårdare straff. Även Blattelito överklagade, då han ville frikännas helt. Samtidigt sparkade han sin advokat, juden Leif Silbersky, och anlitade Hanna Lindblom som ny försvarare.

Idag kom också domen från Svea hovrätt, som frikänner Blattelito från mordåtalet. Domstolen skriver i ett pressmeddelande att åklagaren förvisso har kunnat bevisa att Blattelito befann sig i exflickvännens bostad under kvällen för dödsfallet, men att det faktum att det fanns tramadol även i hennes magsäck samt att det är belagt att hon tidigare använt tramadol gör att det finns tvivel kring huruvida Blattelito kan hållas ansvarig för överdosen som ledde till hennes död.

— Hovrätten har i domen konstaterat att åklagaren har pekat på flera besvärande omständigheter. Men eftersom det inte går att utesluta att kvinnan själv också tagit tramadol är den bevisning som hovrätten har tagit del av dock inte tillräcklig för att döma honom för mord, säger hovrättslagmannen Staffan Lind, ordförande i målet.

På de övriga åtalspunkterna fastställer dock hovrätten Solna tingsrätts dom och man dömer Blattelito till fängelse i 3 år 6 månader.

Källa:
Hovrätten frikänner man för mord på kvinna som hittats i badkar.
Abbe ”Blattelito” Alsaadi frias från mord på exflickvän


  • Publicerad:
    2019-07-04 12:00