MÅNGKULTUR. Hoten mot anställda på Migrationsverket ökar stadigt. Under de senaste nio månaderna har hela 2 875 incidenter anmälts.

Illustrationsfoto.

Anställda på Migrationsverket i Sverige känner sig rädda när de hanterar så kallade flyktingar som kommer till landet. Under de senaste nio månaderna har det gjorts hela 2 875 anmälningar som bland annat innefattar våld, hot, trakasserier, vandalism och förföljelse. En hotbild som stadigt ökar.

Till exempel blev en kvinnlig anställd förföljd och trakasserad av en invandrare när hon var på väg att ta tåget på väg hem i Stockholm. När hon bad gärningsmannen att sluta fortsatte han att trakassera henne och sa att han visste att hon arbetade på Migrationsverket. ”Han hotade med att kasta mig framför tåget”, ska kvinnan ha sagt till polisen. När tåget kom ska invandraren upprepade gånger ha sagt att han skulle följa med henne hem. Kvinnan larmade inte polisen om händelsen.

En annan kvinnlig anställd berättar att hon blev uppringd av en aggressiv invandrare 166 gånger på en timme, medan en annan säger att hon i somras blev förföljd och sexuellt trakasserad av en invandrare som plötsligt tog tag i henne för att sedan pussa henne i ansiktet. Mannen försökte sedan att pussa henne på munnen men kvinnan klarade till slut av att putta undan honom.

— Under hela incidenten var jag förlamad, jag var så förvirrad att jag inte visste hur jag skulle ta mig bort utan det blev värre, säger kvinnan.

En annan händelse utspelade sig i somras när en invandrare dök upp i Migrationsverkets lokaler i Norrland. Mannen som även tidigare hade uppträtt aggressivt mot Migrationsverkets anställda hotade med att mörda vakterna innan har gick loss på dem med knytnävarna. Mannen ska även ha skrikit ”hora” till en kvinnlig anställd och hotat henne med att han skulle ta reda på var hon bodde för att sedan komma dit och våldta henne.

— Han vände ansiktet mot mig när han uttryckte hoten, ska kvinnan ha sagt i polisförhör.

Mannen dömdes senare till fängelse i ett år för våld och hot mot tjänsteman.

Källor:
Ringde 166 gånger till kvinnlig anställd och skrek könsord
Innvandrere truer ansatte i Migrationsverket med vold og voldtekt
Migrants Threaten Swedish Migration Board Employees with Rape, Violence


  • Publicerad:
    2017-10-09 17:15