UTRIKES. Israels säkerhetsminister skriver i ett Twitterinlägg att de palestinier som mördats av israeliska soldater under måndagen är att likna med ”nazister som dog i andra världskriget”.

I samband med att minst 40 palestinier mördats av israelisk militär och över 1 700 skadats under måndagen så skriver Israels säkerhetsminister Gilad Erdan på Twitter att de mördade palestinierna är att jämföra med de ”nazister” som dog under andra världskriget.

”Staten Israel önskar inte en eskalering av konflikten och vill inte se fler dödsfall på Gazaremsan. De som vill göra det är enbart ledare för terroristorganisationen Hamas, som cyniskt använder blodet som spillts ut. Antalet döda hjälper inte någonting! Precis som nazisterna som dog i andra världskriget blev inte nazism till något som kunde förklaras eller förstås.”

Erdan är bara en av flera högt uppsatta israeliska politiker som kommit med kontroversiella uttalanden. Bland annat har andra ministrar förespråkat lönnmord av Syriens president Bashar al-Assad och kallat afrikaner ”en sanitär olägenhet”.

Källa:
Like ‘Nazis who died in WWII’: Israeli minister dismisses victims of Gaza protests


  • Publicerad:
    2018-05-14 19:25