INRIKES. Den konservative journalisten Ivar Arpi kritiserar globalismen och säger att Europa är till för européer.

Den konservative journalisten Ivar Arpi – som just nu är tjänstledig från sin post som ledarskribent på Svenska Dagbladet – har valt att gå i klinch med makteliten genom ett Facebookinlägg. I inlägget kritiserar Arpi EU-makthavarna för att vilja pracka på östeuropeiska länder massinvandring samt hota med att dra in bidragen ifall de vägrar.

Han skriver vidare att han gärna hjälper sina europeiska grannar och att han är ”personligen mer positivt inställd till att hjälpa mina grannar, än att skicka hjälpen över halva jorden utan att veta vad de går till”.

”EU kom inte till för att fördela flyktingar. Det kom inte till för att hjälpa ekonomiska migranter att bosätta sig i Europa. EU skapades inte för asylsökare från världens alla hörn. EU skapades för européer. EU kom till för att européer skulle komma varandra närmare. Europa är européernas hem och EU är européernas union”, fortsätter han.

Arpi kallar också att de som försöker utsätta främst Polen och Ungern för massinvandring för globalister. Senast igår gick Bonniertidningen Dagens Nyheters judiske chefredaktör Peter Wolodarski ut och hävdade att ordet globalist numera är ett antisemitiskt kodord, något som skapat diskussioner på Twitter mellan kastrathögern och vänsterliberaler.

Arpi avslutar sitt Facebookinlägg med att skriva att svenskar aldrig hade gått med på den folkutbytespolitik som politikerna fört de senaste 30 åren ifall de fått välja, samt att strävan efter att påtvinga även Östeuropa denna politik är ”pervers”.

Källa:
Ivar Arpis Facebook


  • Publicerad:
    2019-05-13 18:50