KULTURMARXISM Den åldriga hippien Jane Fonda anser att alla världens problem löser sig ifall ”vita män” sätts i fängelse. Hon menar att ”rasism” och ”patriarkatet” ligger bakom klimatförändringar.

Den amerikanska skådespelerskan Jane Fonda har sedan 60-talet gjort sig känd som en förespråkare av hippieidéer och kulturmarxism. Att Fonda nu är 76 år gammal har inte stoppat henne för att använda kändisskapet för opinionsbildning.

Under filmfestivalen i Cannes på lördagen höll hon ett svavelosande tal mot vita män, som hon menar är ansvariga för en kommande apokalyps.

— Det är allvarligt, vi har ungefär sju eller åtta år kvar på oss att kapa användningen av fossila bränslen till hälften och tyvärr är det människorna som är minst ansvariga för detta som drabbas hårdast: Den globala södern, människor på öar, fattiga färgade människor, hävdade Fonda.

Enligt Fonda är vita män orsaken till de påstådda klimatförändringarna.

— Det skulle inte finnas någon klimatkris om det inte fanns rasism. Det skulle inte finnas någon klimatkris om det inte fanns något patriarkat. Vita män är det som är viktigt och allt annat är i botten, fortsatte Fonda.

— Vi måste arrestera och fängsla dessa män, för de är alla män.

Jane Fonda har tidigare besvarat kritik mot att hon använder sitt kändisskap för att sprida politisk propaganda med att hävda att kändisar ”har en skyldighet att använda sitt kändisskap” för politiska syften, speciellt om ”mänsklighetens framtid står på spel”.